Кулеба допустив переговори з Росією між першим і другим глобальними самітами миру. Відео
Кулеба допустив переговори з Росією між першим і другим глобальними самітами миру. Відео

Кулеба допустив переговори з Росією між першим і другим глобальними самітами миру. Відео

Індія володіє "важливим глобальним голосом" і може використовувати його, щоб впливати на Росію. Це дозволить залучати інші країни приєднатися до мирної ініціативи Києва.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю індійському телеканалу New Delhi Television Limited. За його словами, якщо Нью-Делі долучиться до мирних переговорів, інші країни Глобального Півдня "почуватимуться набагато безпечніше і комфортніше".

"Індія є дуже важливим гравцем у світі, і нам вона потрібна для відновлення справедливого миру в Україні", – сказав Кулеба.

За словами очільника зовнішньодипломатичного відомства, Нью-Делі може зробити багато для об'єднання країн Глобального Півдня.

Кулеба зазначив, що якщо Індія долучиться до перемовин щодо "формули миру", запропонованої Володимиром Зеленським, то багато інших країн, сидячи поруч з Індією, "почуватимуться комфортніше і можуть долучитися до цих зусиль".

Як повідомляв OBOZ.UA, Україна має чітку позицію, що Росія не має бути учасником першого Глобального саміту миру, який може відбутися навесні 2024 року у Швейцарії. Держави, які хочуть досягти на цій зустрічі результату, поділяють позицію української сторони.

Про це сказав заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, додавши, що позиція України щодо цього відома всім.

Втім, речниця МЗС Росії Марія Захарова сказала, що Москва не братиме участі у першому саміті миру, запланованому у Швейцарії, навіть якщо її туди запросять.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом