19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хто може стати наступником Ердогана: ЗМІ назвали ймовірного кандидата
Хто може стати наступником Ердогана: ЗМІ назвали ймовірного кандидата

Хто може стати наступником Ердогана: ЗМІ назвали ймовірного кандидата

Нещодавно Реджеп Ердоган заявив, що вибори до місцевих органів влади, які пройдуть у ці вихідні, стануть його останньою передвиборчою кампанією. Після цього питання про те, хто стане його наступником, стало актуальним у суспільстві.

За словами видання, Ердоган ще може передумати, але спостерігачі за турецькою політикою кажуть, що пошуки наступника вже почалися.

Чому саме Байрактар

Безпілотники, вироблені компанією Байрактара, допомогли Україні на полі бою, а зараз підприємство будує в країні завод з їхнього виробництва. Також Азербайджан використав їх проти вірменських військ у 2020 році. У Лівії вони допомогли запобігти нападу польового командира, що підтримується Росією.

У Туреччині безпілотники Байрактара зробили 42-річного аерокосмічного інженера, який здобув освіту в Массачусетському технологічному інституті, народним героєм за те, що він вивів країну на світову арену і, можливо, її наступним лідером,
– йдеться у матеріалі.

Журналісти повідомляють, що Байрактар залишався відносно маловідомим у Туреччині. Але в міру того, як зростала популярність його безпілотникв, зростала і репутація діяча.

Компанія Baykar інвестувала 100 мільйонів доларів в Україну

  • Генеральний директор турецької компанії Baykar Халюк Байрактар на Форумі оборонних індустрій в Києві повідомив, що інвестує в українське виробництво 100 мільйонів доларів США. За словами Байрактара, наразі в Україні компанія має три напрямки вкладення коштів.
  • Один із них це завод зі створення безпілотників. Потім турецька компанія хоче створити сервісний центр, а також головний офіс в Україні.
  • Байрактар запевнив, що це буде екологічна та взаємовигідна співпраця. Адже Україна може надати унікальні технології з виробництва двигунів, а турецька сторона безпосередньо самі безпілотники.
  • Варто зазначити, що у липні 2023 року міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявляв, що в Україні вже почали будувати заводз виробництва безпілотних летальних апаратів Bayraktar. За словами міністра, підприємство буде доволі великим.
Теги по теме
Новости политики
Источник материала
Поделиться сюжетом