20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Експерша ракетка світу відмовилася грати проти України
Експерша ракетка світу відмовилася грати проти України

Експерша ракетка світу відмовилася грати проти України

Колишня перша ракетка світу та дворазова чемпіонка турнірів Великого шолома Симона Халеп не зіграє проти збірної України в Кубку Біллі Джин Кінг, повідомляє Федерація тенісу Румунії (FRT). Поєдинок запланований на 12-13 квітня на трав'яному корті в Omni Amelia Island Resort у Флориді, США.

32-річну уродженця Констанци у жовтні 2022 року було відсторонено від змагань після того, як склала позитивний тест на заборонений препарат роксадустат. Халеп професійно не грала у теніс 568 днів, повернувшись на корт у березні 2024 року. У першому колі турніру в Майамі Халеп програла Паулі Бадосі – 6:1, 4:6, 3:6.

"На жаль, через деякі фізичні проблеми, що виникли у зв'язку з участю в турнірі в Майамі, Сімона не зможе бути у складі збірної Румунії. Рішення приймалося після консультацій з медичною командою, з урахуванням здоров'я та термінів повернення нашої спортсменки. Для нас є пріоритетом є оптимальна конкурентна форма", - йдеться в заяві FRT.

Хорія Текеу, капітан збірної Румунії в Кубку Федерації, наголосив на важливості досвіду Халеп та внеску в успіх національної збірної.

"Досвід Сімони безцінний для нас, і хоча нам не вистачатиме її в цьому матчі, ми впевнені в її силі та таланті в нашій команді. Ми з нетерпінням чекаємо на повернення Сімони на майбутні матчі і бажаємо їй якнайшвидшого та повного одужання. Бажаю їй бути фізично здоровою та продовжувати отримувати задоволення від тенісу", - сказав Текеу.

Таким чином склад збірної Румунії виглядає так: Ана Богдан (№65 WTA), Жаклін Крістіан (№82 WTA), Анка Тодоні (№227 WTA) та Мара Гайє (№1049 WTA).

За збірну України заявлені: Еліна Світоліна (№17 WTA), Леся Цуренко (№37 WTA), Юлія Стародубцева (№129 WTA), Людмила Кіченок (№20 WTA у парі) та Надія Кіченок (№53 WTA у парі).

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом