19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Можуть відвертати увагу: що задумали росіяни, вкидаючи інформацію про наступ на Харків
Можуть відвертати увагу: що задумали росіяни, вкидаючи інформацію про наступ на Харків

Можуть відвертати увагу: що задумали росіяни, вкидаючи інформацію про наступ на Харків

Офіцер ЗСУ та боєць бригади імені Івана Богуна Тарас Березовець розповів 24 Каналу, що треба ставитися уважніше до подібних вкидів, які не підтверджуються незалежними джерелами. Цю інформацію поширило видання "Медуза", посилаючись на свої джерела в адміністрації Путіна.

Такий сценарій не можна виключати

Росіяни неодноразово використовували подібні спецоперації для того, щоб ввести в оману ЗСУ. Якби ця інформація дійсно відповідала дійсності, то вони не "зливали" б її.

Ворог може відвертати наші Сили оборони від чогось іншого, створюючи враження, що буде наступати на півночі, а натомість готуватиме удар на іншому напрямку.

Не можна повністю виключати такого сценарію, але підготовка такої операції вимагатиме серйозної концентрації та підготовки кількох ешелонів сил противника. Зараз цього не спостерігається,
– зауважив офіцер ЗСУ.

Також противник має мобілізувати щонайменше 100 тисяч військовослужбовців, адже такий наступ вимагатиме великої концентрації військ – 10 – 15 батальйонів тактичних груп. Якби такі сили зосереджувались ворогом, то Сили оборони та громадяни України знали б про це завдяки розвідувальній інформації.

Харків залишається пріоритетним для ворога

Генерал-полковник Сирський блискавично керував у 2022 році операцією з визволення Харківщини і дуже добре розуміється на логіці противника. Харків було єдиним містом-мільйонником куди пробилися російські диверсанти. Вони діяли тут впродовж 4 днів, але були повністю розбиті.

Повторення цього сценарію точно не буде, тому що укріплення на цьому напрямку почались створюватись ще у вересні 2022 року, одразу після звільнення територій,
– пояснив він.

Водночас Харків та Харківська область для росіян залишаються пріоритетними з початку війни. Якби вони мали можливість провести тут наступальну операцію, то вже здійснили б її.

"Харківщина заважає логістиці ворога, адже саме тут розвивався їхній наступ у перші дні війни. Вони захопили стратегічне місто Ізюм, через яке здійснювалось атаки в бік Слов'янська та Краматорська. Повторення цієї ситуації українські сили оборони не допустять. Тому причин для паніки немає", – відзначив Тарас Березовець.

Ворог має намір наступати на Харків: що відомо

  • Опозиційне видання "Медуза" оприлюднило інформацію, нібито очільник Кремля збирається оголосити мобілізацію в Росію посилити ВПК. Одна з цілей Путіна буцімто захоплення Харкова, після чого він хоче завершити так звану "СВО". Раніше він озвучував думку про створення "санітарної зони" поруч з Бєлгородською областю. Нібито це зможе припинити регулярні обстріли цього регіону.
  • Водночас Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський нагадав, що українські військові мають досвід ведення бойових дій у Харківській області. За його словами, командуванню "вдалося "прорахувати" противника та звільнити значну частину Харківщини". Внаслідок цього відбувся "масштабний обвал російського фронту". Тому у випадку, якщо противник вирішить знову піти на Харків, він стане для нього "фатальним містом".
  • Також Сирський додав, що кожна військова операція є унікальною, тому калькування попереднього досвіду бойових дій у наступних ситуаціях неможливе.
Источник материала
Поделиться сюжетом