Підсумки 30.03: Важка бомба і шлюб онлайн
Підсумки 30.03: Важка бомба і шлюб онлайн

Підсумки 30.03: Важка бомба і шлюб онлайн


Російська армія вперше вдарила по Україні важкою авіабомбою; Відтепер українці зможуть одружуватися по відеозв’язку. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Бомбу росіяни скинули на селище Велика Писарівка в Сумській області. Після цього удару в небо піднялася хмара диму заввишки в один кілометр. Об’ємно-детонуюча авіаційна бомба так розшифровується абревіатура ОДАБ) – це термобаричний снаряд часів СРСР, який приблизно за 10 метрів до цілі випускає горючу суміш у вигляді аерозолю та запалює його. Після цього відбувається об’ємний вибух. Такий боєприпас має більшу силу ураження, ніж класичний. 

Уряд України ухвалив постанову про укладання шлюбу по відеозвʼязку в застосунку Дія. Тепер українці одружуватимуться просто в застосунку. Це особливо важливо для пар, які через війну не можуть бути поруч.

Росіяни завдали удару по Харкову, влучили в район житлової забудови в Шевченківському районі. За попередніми даними, окупанти знову вдарили по цивільній інфраструктурі керованим снарядом.

Бійці бригади “Сталевий кордон” підняли над населеними пунктами Шабельне, Піщане та Дегтярне Харківської області синьо-жовті стяги. Ці населені пункти поблизу державного кордону з РФ у “сірій зоні”. Територія зруйнованих сіл щільно замінована, а через постійні ворожі обстріли непридатна для проживання. Проте прикордонники бригади Гвардії наступу “Сталевий кордон” контролюють місцевість та нагадують ворогу, що це наша земля.

ЗСУ, зокрема, поцілили у ворожий ЗРК С-300 та гусеничну техніку. Окупанти загубили  чотири одиниці гусеничної техніки, плюс частини С-300. Розташовані поруч із місцем влучання населені пункти наразі перекриті, росіяни шукають тих, хто надав координати.

Президент Володимир Зеленський звільнив свого першого помічника Сергія Шефіра. Він є давнім другом Зеленського та його бізнес-партнером. Вони разом зі старшим братом Борисом та Зеленським створювали студію “Квартал 95”.

Окрім нього, президент також звільнив декількох радників, серед яких Михайло Радуцький, Сергій Трофімов та Олег Устенко. Звільнені ще й позаштатні уповноважені з питань волонтерської діяльності Наталія Пушкарьова та з питань забезпечення прав захисників Альона Вербицька.

У місті Біла Церква Київської області стався вибух у квартирі п’ятиповерхівки, в результаті чого почалася пожежа, загинуло дві людини. Подія сталася на третьому поверсі, внаслідок вибуху невідомого предмета зруйновано перекриття в квартирах між другим та п’ятим поверхами з наступним загорянням. Наразі існує загроза руйнування конструкцій.



Теги по теме
Владимир Зеленский Мариуполь увольнение онлайн
Источник материала
Поделиться сюжетом