19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
3 квітня — круглий стіл «Україна в переговорному процесі щодо вступу в ЄС: виклики та перспективи імплементації європейського законодавства»
3 квітня — круглий стіл «Україна в переговорному процесі щодо вступу в ЄС: виклики та перспективи імплементації європейського законодавства»

3 квітня — круглий стіл «Україна в переговорному процесі щодо вступу в ЄС: виклики та перспективи імплементації європейського законодавства»

У дискусії візьмуть участь випускники та студенти інституту, ветерани дипломатичної служби, представники іноземних дипломатичних установ, провідних українських ЗМІ та експертного середовища.

Кафедра міжнародних відносин і зовнішньої політики Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка разом з Інститутом зовнішньополітичних досліджень за сприяння Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» запрошують   узяти участь у круглому столі з нагоди 80-річчя кафедри МВЗП на тему: «Україна в переговорному процесі щодо вступу в ЄС: виклики та перспективи імплементації європейського законодавства».  

Захід відбудеться 3 квітня 2024 року, з 11:00 до 13:10, у Медіацентрі ДП «ГДІП» за адресою: м. Київ, вул. Пирогова, 6-А. Круглий стіл матиме комбінований формат: онлайн та офлайн.

Основною метою є глибокий аналіз та обговорення переговорного процесу щодо вступу України в ЄС, ідентифікація основних викликів і визначення можливих стратегій для подальшого просування України на шляху до членства в ЄС.

Під час події буде обговорено такі питання:

1. Стан переговорів і загальнополітичної ситуації в ЄС напередодні виборів до Європарламенту: огляд поточного стану переговорів, майбутніх кроків у межах процесу, політичних викликів, які постають під час реформування ЄС, а також політики розширення Євросоюзу.

2. Інституційна готовність України: обговорення реформ, необхідних для поліпшення політичної та інституційної структури України в контексті вимог ЄС.

3. Економічні виклики та перспективи: аналіз економічних аспектів вступу України в ЄС, включно з потребами в реформах та адаптації до внутрішнього ринку ЄС.

4. Імплементація Плану для Ukraine Facility: ідентифікація основних викликів у виконанні реформ, передбачених документом. 

5. Роль ЄС і держав-членів у контролі за виконанням та виділенням коштів у межах «Ukraine Facility».

У заході візьмуть участь:

Модератор: Григорій Перепелиця, український політолог, конфліктолог-міжнародник, директор Інституту зовнішньополітичних досліджень.

Спікери:

  • Валерій Копійка, директор Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор, доктор політичних наук;
  • Віктор Константинов, завідувач кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики ННІМВ КНУ імені Тараса Шевченка, кандидат політичних наук;
  • Ксенія Смирнова, проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка з міжнародних зв’язків, доктор юридичних наук, професор;
  • Іван Нагорняк, радник Центру економічного відновлення, партнер CIVITTA, експерт з питань євроінтеграції, кандидат політичних наук;
  • Вадим Галайчук,  перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу;
  • Вероніка Мовчан, директорка з наукової роботи Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Під час події буде презентовано видання кафедри:

  • монографія «ЄС в мінливому світі» (В.Копійка, М. Миронова, С. Маковський);
  • монографія «ЄС в міжнародних відносинах» (В.Копійка, М. Миронова, С. Маковський).

Робоча мова: українська із забезпеченням синхронного перекладу англійською мовою.

Реєстрація триватиме до 2 квітня 2024 року. З питань реєстрації та за додатковою інформацією просимо звертатися на e-mail: prepress.gdip@gmail.com

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
Долучитись
Теги по теме
Украина Евросоюз Законодавство
Источник материала
Поделиться сюжетом