Засуджений за замовлення вбивства Гандзюк Мангер заявив про мобілізацію до лав тероборони
Засуджений за замовлення вбивства Гандзюк Мангер заявив про мобілізацію до лав тероборони

Засуджений за замовлення вбивства Гандзюк Мангер заявив про мобілізацію до лав тероборони

У понеділок, 1 квітня, під час розгляду у Київському апеляційному суді скарги обвинуваченого у замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк ексголови Херсонської обласної ради Владислава Мангера з'ясувалося, що той зібрався служити у ЗСУ. Нібито навіть є лист для проходження служби у військовій частині А7382. Про це йдеться у Facebook-спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?". Однак ця інформація виявилася фейком.

- Мангер заявив в суді, що скоро він надасть в суд клопотання Міністерства оборони про необхідність його призвати. Ми поки не знаємо, навіщо командиру бригади територіальної оборони потрібна людина, яка замовила вбивство Каті Гандзюк і до того ж має купу хронічних хвороб. Сьогодні довгий перелік хвороб Мангера, який склали адвокати, зачитувала суддя. Судячи з цього переліку, потенційний солдат Мангер навряд пройде ВЛК, - йдеться у повідомленні.

Проте у Міністерстві оборони України заявили, що не готують жодного клопотання для зарахування Владислава Мангера до Збройних Сил.

- Якщо відповідна ініціатива зʼявилася на рівні військової частини, процес буде негайно припинений, щодо ініціаторів - проведене службове розслідування, - повідомили у Міністерстві.

Тим часом прокоментували цю інформацію і у 126-й окремій бригаді ТрО міста Одеси, до якої належить військова частина А7382. Там заявили, що інформація не відповідає дійсності.

- Нам прикро чути, що нашу бригаду почали підозрювати в тому, що ми готові мобілізувати до своїх лав людину, яка замовила вбивство активістки Катерини Гандзюк ще до приходу на цю землю російських загарбників. Ми офіційно заявляємо: Владислава Мангера не було, не буде і в жодному разі не могло бути в нашій бригаді. Мангер за рішенням українського суду відбуває справедливе покарання як замовник резонансного вбивства, його місце в тюрмі. Наше місце - на полі бою, де 126 бригада продовжить боротись за справедливість для українського народу, звільняючи нові території, а не злочинців від покарань. Командування військової частини А7382 просить не розповсюджувати хибну інформацію, - йдеться в офіційній заяві бригади.

  • 31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою. Вона отримала опіки 40% тіла, включно з очами. Лікарі провели їй 11 операцій, але врятувати активістку не вдалося. вона померла у лікарні. Вона померла 4 листопада 2018 року на 34-му році життя. 
  • У червні 2023 року двом винним у вбивстві Гандзюк присудили по 10 років позбавлення волі. Ексголову Херсонської облради Владислава Мангера визнали винним у замовленні нападу, а його помічника Олексія Левіна — в організації. 
  • У лютому цього року народний депутат, голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що справу херсонської активістки Каті Гандзюк намагаються затягнути за строком давності.
Теги по теме
Вооруженные силы Украины Суд Минобороны
Источник материала
Поделиться сюжетом