Король Чарльз III дозволив екскурсії замком Балморал, де померла Єлизавета II
Король Чарльз III дозволив екскурсії замком Балморал, де померла Єлизавета II

Король Чарльз III дозволив екскурсії замком Балморал, де померла Єлизавета II

Король Чарльз III вперше в історії дозволив екскурсії всередині замку Балморал, що став останнім прихистком для королеви Єлизавети II. До королівської резиденції щодня пускатимуть обмежену кількість людей

Туристів вперше пустять до замку Балморал

Резиденція Віндзорів поблизу Баллатера в шотландському місті Абердіншир завжди була одним з найзакритіших будинків королівської родини. Платні екскурсії для туристів передбачали оглядини тільки бальної зали Балморалу.

Відтепер гості зможуть побачити кілька кімнат у замку, якими користуються королівські особи. Очікується, що серед них буде й вітальня, де було зроблене останнє фото Єлизавети II під час зустрічні з колишньою прем’єркою Ліз Трасс. Проте спальню, де померла королева, не стануть відкривати для відвідування.

Зараз дивляться

Щодня потрапити до замку зможуть лише 40 людей. Звичайний квиток коштуватиме 100 фунтів стерлінгів (майже 5 тис. грн). Якщо включено післяобідній чай – 150 фунтів стерлінгів (7,3 тис. грн). Придбати їх можна з 1 липня по 4 серпня. Передбачається що ця екскурсія розрахована лише на повнолітніх туристів.

Королівські особи проводять літні канікули у серпні та вересні в Балморалі. Хоча більшу частину відпочинку король Чарльз з королевою Каміллою перебувають у своєму будинку в Біркголлі, що неподалік.

До сьогоднішнього дня доступ до внутрішніх приміщень замку Балморал був обмежений для громадськості з моменту завершення будівництва в 1855 році.

Теги по теме
Туризм
Источник материала
Поделиться сюжетом