Forbes розкриває секрети успіху мільярдерів у світі віком до 30 років
Forbes розкриває секрети успіху мільярдерів у світі віком до 30 років

Forbes розкриває секрети успіху мільярдерів у світі віком до 30 років

Дослідження, проведене журналом Forbes, виявило, що в світі налічується 15 мільярдерів віком до 30 років, проте жоден з них не досяг цього статусу власноруч, а отримавши статки у спадок.

Лідером серед наймолодших мільярдерів у світі стала 19-річна Лівія Фойгт, студентка коледжу, яка володіє $1,1 мільярда, успадкованого через частку в компанії-виробнику електрообладнання WEG, заснованої її покійним дідом. Її старша сестра, 26-річна Дора Фойгт де Ассіс, також увійшла до списку молодих мільярдерів.

Найбагатшими спадкоємцями цього року виявилися ірландські брати Містрі, 25 і 27 років, чиї статки оцінюються у $4,9 мільярда на кожного. Вони успадкували пакети акцій після смерті свого батька у 2022 році.

Це є своєрідною першою хвилею “великої передачі багатств” від старшого покоління до молодшого на фоні старіння населення у всьому світі. На сьогодні середній вік мільярдерів становить 66 років, а найстаршій людині в рейтингу мільярдерів Forbes — 102 роки.

У 2024 році кількість мільярдерів у світі побила рекорд, досягнувши позначки у 2 781 особу. Це на 141 більше, ніж минулого року, і на 26 більше, ніж у 2021-му. Загальна вартість їхніх статків оцінюється у $14,2 трильйона.

За версією Forbes, найбагатшими людьми у світі є французький бізнесмен Бернар Арно та його родина, які володіють статком у $195 мільярдів, завдяки бізнесу в індустрії моди LVMH.

У глобальному рейтингу мільярдерів Forbes залишається пʼять українців: Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Вадим Новинський, Костянтин Жеваго і Геннадій Боголюбов.

Турецькі брати Сельчук і Халюк Байрактари, власники компанії Baykar Defense, вперше потрапили до щорічного рейтингу мільярдерів Forbes.

Теги по теме
Рейтинг
Источник материала
Поделиться сюжетом