Росіяни відреагували на вихід українського фільму до Великодня: “адська крашанка”
Росіяни відреагували на вихід українського фільму до Великодня: “адська крашанка”

Росіяни відреагували на вихід українського фільму до Великодня: “адська крашанка”

З 25 квітня в широкому прокаті стартує сімейна комедія Крашанка зі Станіславом Бокланом і Олесею Жураківською у головних ролях. Сюжет розповідає про голову сімейства Забіяк, який будує ракету, щоб вдарити по Москві та завершити війну, і його родину, що зібралася під сімейним дахом разом на перший воєнний Великдень.

Реакція росіян на українську комедію Крашанка

– Хтось прагне сімейного затишку, хтось нарешті знаходить час розібратися в собі, а от головний Забіяка будує ракету, щоб запустити її на Москву під Великдень, – йдеться у описі фільму.

Російські ЗМІ відреагували на вихід фільму, назвавши українську премʼєру адською крашанкою. Сюжет фільму автори трактують як вигадану історію про українця похилого віку, який вирішив внести свій оригінальний вклад у протистояння з Росією.
Основний посил їхніх висловлювань зводиться до того, що головний герой – хитрий українець, який краде ракету, щоб запустити її на Кремль. Доповнюють автори текст страшилками про адську крашанку і бажання українців підірвати Росію.

Фото: Крашанка/Російські ЗМІ

Насправді ж, в основу сюжету фільму був покладений реальний факт: за часів СРСР дійсно існував так званий потяг номер нуль – бойовий залізничний ракетний поїзд, який збирали на Південному машинобудівному заводі в місті Дніпрі. Тож на фоні погроз Росії про завдання ядерного удару в авторів фільму виникла ідея, що після роззброєння 1989 року частина конструкції могла б зберегтися. Так зʼявився персонаж Івана Андрійовича Забіяки, який знає, де знаходиться установка, що допоможе йому запустити ракету на Москву.

Зараз дивляться

Як розповідають автори, проєкт був задуманий вже після повномасштабного вторгнення. Комедія Крашанка говорить про цінності, близькі та зрозумілі всім українцям: родину як найважливіше у житті, традиційні свята, що об’єднують покоління, та нестримне бажання побороти ворога із повною самовідданістю.

Источник материала
Поделиться сюжетом