Йдеться не лише про дрони, – Сирський розповів, як перевірив з Умєровим нову українську зброю
Йдеться не лише про дрони, – Сирський розповів, як перевірив з Умєровим нову українську зброю

Йдеться не лише про дрони, – Сирський розповів, як перевірив з Умєровим нову українську зброю

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров перевірили українську зброю. У Генштабі поділилися фото з місця подій.

Що сказав генерал-полковник

Сирський заявив, що українське військо обов'язково спирається на технологічні інновації у плануванні оперативно-стратегічних і тактичних завдань. Він разом з Умєровим ознайомився з новітніми розробками від українських виробників.

За його словами, мотивовані технічні команди постійно працюють над покращенням своїх продуктів, які вже застосовуються у військах, а також розвивають стартапи на підставі поставлених завдань для досягнення тактичних та оперативних цілей. Головнокомандувач ЗСУ назвав спілкування з цими розробниками надихаючим, "попри усвідомлення величезного обʼєму наших потреб і завдань". Сирський запевнив, що разом вдасться впоратися з цим.

Йдеться не лише про дрони наземного і повітряного базування, а й про роботизовані комплекси, які можуть виконувати задачі (роз)мінування, дистанційно керованих ударних платформ, та інші розробки, які ми з вами невдовзі ще тільки побачимо у роботі. Відчують їх і наші вороги,
– пояснив він.

Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що будь-які роботизовані системи допомагають зберігати життя людей на полі бою. Як приклад він навів роботизовані системи для евакуації поранених, коли кожна хвилина критично важлива. Сирський також звернув увагу на бойові роботизовані платформи. За його словами, ця техніка невдовзі масово братиме участь у бойових діях.

Головнокомандувач ЗСУ та глава Міноборони перевірили зброю / Фото Генштабу

Інші новини про українську зброю

  • Колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж нещодавно прокоментував 24 Каналу матеріал CNN про використання українських дронів зі штучним інтелектом для завдання ударів по ворожих НПЗ. Він зауважив, що Україна має інтелектуальну технічну перевагу над Росією. За його словами, мовиться не про кількість, а про якість.
  • Не так давно міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів німецьким журналістам про українські дрони, що здатні пролетіти понад 1000 кілометрів. Як зауважив посадовець, Україні вдалося у 10 разів наростити виробництво безпілотників, якщо порівнювати з 2023 роком.
  • Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна та Польща почали спільно співпрацювати щодо виробництва зброї. Він назвав Київ та Варшаву стратегічними союзниками та пояснив, що їхня співпраця передбачає створення спільних оборонних підприємств на територіях обох держав.
Теги по теме
Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом