Як Залужного та Шапталу? Ексначальницю Медсил ЗСУ звільнили з армії за станом здоровʼя
Як Залужного та Шапталу? Ексначальницю Медсил ЗСУ звільнили з армії за станом здоровʼя

Як Залужного та Шапталу? Ексначальницю Медсил ЗСУ звільнили з армії за станом здоровʼя

Висновок надала ВЛК

Колишню очільницю Медичних сил ЗСУгенерал-майора Тетяну Остащенкобуло звільнено з військової служби. Причина полягає у її стані здоровʼя, який засвідчено висновком військово-лікарняної комісії (ВЛК).

Також Остащенко зняли з військового обліку. Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на відповідь Управління преси та інформації Міністерства оборони.

"Наказом міністра оборони від 10 лютого 2024 року генерал-майора медичної служби Тетяну Остащенко звільнено з військової служби у відставку за станом здоров’я. Підставою для звільнення стало видане військово-лікарською комісією свідоцтво про хворобу Тетяни Остащенко із висновком про її непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дата звільнення з військової служби вказує на те, що Остащенко пішла з армії через два місяці після її відставки з посади командувачки Медсил.

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року президент Володимир Зеленський звільнив Тетяну Остащенко з посади командувача Медичних сил Збройних Сил України і призначив на цю посаду начальника військового госпіталя у КиєвіАнатолія Казмірчука. Відомо, що на звільненні Остащенко наполягали парамедики та волонтери, які займаються медичним забезпеченням Сил оборони.

Зауважимо, що колишнього головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного та ексочільника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Шапталу було також звільнено з військової служби за станом здоров’я. Валерій Залужний взимку пройшов ВЛК, де був визнаний непридатним для служби в армії. Примітно, що Залужний ще у лютому написав рапорт про звільнення з військової служби. Генерал-лейтенант Шаптала був звільнений з посади начальника Генштабу 9 лютого.

Раніше "Телеграф" писав, що днями на складах Командування медичних сил аудит Міноборонивиявив 30 000 тисяч нових турнікетів, які зберігалися там майже рік. І хоч частину вже видали військовослужбовцям, українців вкрай обурила ця ситуація.

Источник материала
Поделиться сюжетом