НЛО чи щось інше: апарат NASA сфотографував об'єкт незвичайної форми над Місяцем
НЛО чи щось інше: апарат NASA сфотографував об'єкт незвичайної форми над Місяцем

НЛО чи щось інше: апарат NASA сфотографував об'єкт незвичайної форми над Місяцем

Орбітальний апарат зробив дивовижну фотосесію об'єкта, що обертається навколо Місяця.

Космічний апарат NASA Lunar Reconnaissance Orbiter, який займається дослідженням Місяця, сфотографував на перший погляд загадковий об'єкт, що летить над поверхнею Місяця. Але насправді цей об'єкт точно не пов'язаний з НЛО або з чимось таємничим і загадковим, пише New York Post.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

На фотографіях, які зробив Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), зображено тонку горизонтальну лінію об'єкта, що нагадує дошку Срібного Серфера зі всесвіту Marvel. Але цей об'єкт не є чимось зі світу коміксів, фільмів про супергероїв або навіть НЛО. Він належить Південній Кореї.

На цьому зображенні Danuri показаний у білій рамці. Великий чашоподібний кратер, видимий вище, має ширину 12 кілометрів
Фото: NASA

Космічний апарат NASA зробив кілька знімків орбітального апарату Danuri. Два орбітальних зонди рухалися по майже паралельних орбітах, але пронеслися повз один одного в протилежних напрямках ще на початку березня. Але NASA показало ці знімки тільки зараз.

На фотографії видно горизонтальну лінію об'єкта, що нагадує дошку Срібного Серфера
Фото: NASA

Знімки Danuri, який обертається навколо Місяця з грудня 2022 року, викривлені через надзвичайно високі відносні швидкості між ним і LRO: приблизно 1500 км/год. У результаті вийшла фотографія, на якій корейський космічний апарат має дуже незвичний вигляд і в 10 разів більший за його розмір.

Danuri пролітає над поверхнею Місяця
Фото: NASA

Вченим з NASA для того, щоб зробити унікальні знімки, довелося спрямувати камеру LRO в потрібний час і в потрібне місце, що потребувало чималих зусиль.

Danuri є першим космічним апаратом Південної Кореї, який обертається навколо Місяця, водночас LRO перебуває там уже 15 років.

Як уже писав Фокус, вчені з'ясували, що Місяць зазнав серйозних змін, коли був молодим і це виявити допомогли гравітаційні аномалії.

Також Фокус писав про те, що апарат Danuri минулого року виявив незвичайну аномалію на зворотному боці Місяця. Це не змогли побачити інші космічні апарати.

Нагадуємо, що згідно з новим дослідженням, люди не виявили інопланетян, адже їх знищив ШІ і це чекає на землян. Вчені вважають, що штучний інтелект становить загрозу для людства, як уже писав Фокус.

Теги по теме
Космос
Источник материала
Поделиться сюжетом