Рада ратифікувала оновлену Угоду про вільну торгівлю між Україною і Канадою
Рада ратифікувала оновлену Угоду про вільну торгівлю між Україною і Канадою

Рада ратифікувала оновлену Угоду про вільну торгівлю між Україною і Канадою

Верховна Рада схвалила законопроєкт щодо ратифікації оновленої Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Угода про вільну торгівлю з Канадою

За інформацією народного депутата України Ярослава Железняка, ратифікацію підтримали 317 нардепів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо підписали оновлену Угоду про вільну торгівлю 23 вересня 2023 року.

Зараз дивляться

За словами міністра економіки Юлії Свириденко, документ можна вважати одним з найсучасніших у світі.

Так, текст базується на стандартах Угоди про вільну торгівлю Канади, США та Мексики, а також Угоди про Транстихоокеанське партнерство, до якої Україна має наміри долучитися. Вона звернула увагу, що документ передбачає лібералізацію ринку послуг за негативним списком.

– Тобто тоді дозволено все, щодо чого немає застережень, прописаних в угоді, – стверджує Свириденко.

Згідно з Угодою про вільну торгівлю, працівники українських компаній, які надаватимуть послуги, зможуть за спрощеними та розширеними умовами вирушити на тимчасовий в’їзд до Канади.

Угода збільшує цифрову торгівлю між Україною та Канадою. Водночас для товарів, які підлягають експорту до Канади без мита, можна використати компоненти з ЄС, Великої Британії, Ізраїлю, що розширить залучення України до глобальних ланцюгів постачання.

Першочергова Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою набула чинності 1 серпня 2017 року, а тепер до неї внесли зміни та додали нові послуги.

Фото: Ярослав Железняк

Теги по теме
Верховная Рада Законопроект Канада
Источник материала
Поделиться сюжетом