Як розпізнати ресторани-пастки для туристів: поради досвідчених мандрівників
Як розпізнати ресторани-пастки для туристів: поради досвідчених мандрівників

Як розпізнати ресторани-пастки для туристів: поради досвідчених мандрівників

У популярних туристичних країнах ресторани вдаються до різних хитрощів, щоб отримати якомога більше грошей з туристів. Наприклад, в Італії діє так звана система "коперто" – невелика сума, яку місцеві ресторани автоматично додають у рахунок тільки за те, що гості сіли за столик. Тим часом, в Іспанії ресторанам офіційно дозволили брати плату з туристів за "місце в тіні".

Користувачі Reddit поділилися своїми прикладами того, які ще пастки для туристів використовують ресторани, зокрема, в Італії.

"На щастя, туристичні ресторани-пастки (із завищеними цінами і посередньою їжею) легко виявити за милю. Як уже прокоментував хтось інший, вони розташовуватимуться навколо основних туристичних визначних пам'яток, таких як Дуомо, і часто мають багато столиків на відкритому повітрі. Саме по собі місце розташування не може стати пасткою для туристів, але є два важливі чинники. Один із них – промоутер на вулиці, офіціант, який стоїть поруч із меню і розмовляє англійською, приваблюючи людей подивитися. По суті, ці люди – продавці, вдягнені як офіціанти, і вам краще ввічливо відмовитися або взагалі пройти повз. Друге, якщо в якомусь великому ламінованому меню є фотографії їжі, де все англійською мовою, йдіть геть! Ресторани нерідко пропонують меню англійською мовою, оскільки вони люб'язні люди, але воно не повинно бути схожим на те, що ви отримуєте в IHOP (мережа швидкого харчування в США – ред.)", – написав користувач із ніком spaghetticola, чий коментар зібрав найбільше реакцій.

З цим постом погодилися і багато інших користувачів, порадивши туристам шукати місця для вечері за межами туристичних локацій, якщо, їм, звісно, насамперед важливіша їжа та її ціна, а не пейзаж.

"Поради з приводу ресторанів з вуличними торговцями і картинними меню хороші. Пройдіть квартал від цих місць, і ви знайдете кращі варіанти (це дуже актуально для Венеції). Але... іноді хочеться просто пообідати з краєвидом на Гранд-канал і аперолем за завищеною ціною, хоча ти знаєш, що це буде дорого і посередньо. Час від часу дозволяйте собі відмовитися від автентичності, щоб насолодитися краєвидом", – зазначив користувач з ніком dpirmann.

Тим часом, користувач PlebeianNoLife порадив не лінуватися читати відгуки про заклади в Інтернеті перед їх відвідуванням.

"Після 20-30 хвилин пошуку в Інтернеті ви легко зможете визначити, де можна поїсти. Шахрайські ресторани для туристів чітко викрито на безлічі різних рейтингів і веб-сайтів. Якщо у вас мало грошей, вам все одно доведеться провести невелике дослідження. У великих містах досить дорого, але тут можна знайти безліч невеликих ресторанів з гарною їжею і хорошими цінами. Зазвичай вони розташовані не прямо біля основних визначних пам'яток", – написав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерт із подорожей Джеймс Коул попередив туристів про найпоширеніші схеми обману, до яких вдаються ресторани по всьому світу, щоб отримати від гостей більше грошей.

Зі свого боку, керівник відділу грошових послуг Tesco Bank Іен Доначі пояснив туристам, скільки чайових варто залишати на відпочинку.

Теги по теме
Италия
Источник материала
Поделиться сюжетом