Зонд NASA сфотографував "дошку для серфінгу" на Місяці
Зонд NASA сфотографував "дошку для серфінгу" на Місяці

Зонд NASA сфотографував "дошку для серфінгу" на Місяці

Американське космічне агентство NASA опублікувало зображення таємничого сріблястого об'єкта у формі дошки для серфінгу, який обертався навколо Місяця. Однак причин для паніки та пошуку прибульців немає - об'єкт створений людиною.

Знімки були зроблені орбітальним апаратом NASA Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO). Вони зображують тонку горизонтальну лінію об’єкта, яку західна преса вже охрестила "дошкою для серфінгу". Однак загадковий об’єкт — це не щось, що має позаземне походження. 

Як пояснили у космічному агентстві, насправді зонд NASA сфотографував південнокорейський космічний апарат Danuri, який летів нижче у прямо протилежному напрямку. Через особливості роботи фотокамер корейський зонд, що пролітав повз американського "колегу" із надзвичайно високою відносною швидкістю (11,5 тисяч кілометрів на годину), на знімку "розтягнувся" до абсурдної довжини і став виглядати як дошка для серфінгу.

"Хоча час експозиції камери LRO був дуже коротким, лише 0,338 мілісекунди, Danuri все одно виглядає розмазаним у 10 разів більше свого розміру через відносно високу швидкість руху між двома космічними апаратами", — написало NASA.

Інші новини на тему дослідження космосу

Як писав УНІАН, вчені склали 3D-мапу Всесвіту, після чого зрозуміли, що загальноприйнята космологічна модель є помилковою та навіть наше розуміння базової фізики, ймовірно, є некоректним.

Також ми розповідали, як виглядатимуть автомобілі для поїздок по Місяцю. Згідно з планом NASA, один з них будуть використовувати в рамках місії, запланованої на 2030 рік.

Теги по теме
NASA
Источник материала
Поделиться сюжетом