Дерматологи повідомили, яку косметику потрібно зберігати у холодильнику
Дерматологи повідомили, яку косметику потрібно зберігати у холодильнику

Дерматологи повідомили, яку косметику потрібно зберігати у холодильнику

Якщо продукти для шкіри не містять консервантів, то їх зберігання в холодильнику може запобігти розмноженню бактерій. Потрапляючи на шкіру, бактерії можуть викликати роздратування, бактеріальні інфекції та можливі очні інфекції. 

Мова про продукти з гелевою текстурою і ті, що мають водну основу. Це гелі для очей, спреї для обличчя, тонери, зволожуючі креми і маски з гелевою текстурою.

До слова, листові маски для обличчя – це швидке рішення для шкіри, яка потребує оновлення та додаткового зволоження. Якщо зберігати освітлюючі листові маски в холодильнику, вони залишаться активними, а шкіра – спокійною.

Плюс зберігання зволожуючого крему в охолодженому вигляді полягає при його застосуванні: набряклість шкіри зменшується, а кровообіг поліпшується. Зволожуючі засоби з холодильника допоможуть миттєво заспокоїти шкіру людям, що страждають від розацеа.

Крім того, холодний тонер освіжить, особливо влітку, а маски для обличчя отримають здатність ефективно звужувати пори.

Зберігання продуктів для очей у холодильнику для косметики – ідеальний засіб для боротьби з опухлими очима. Охолоджуючий крем під очі допомагає звужити кровоносні судини, щоб зменшити набряк і заспокоїти набряклість.

Місце в холодильнику і сонцезахисному крему. Перегріваючись, активні інгредієнти можуть стати менш дієвими. Середньостатистичний сонцезахисний крем повинен працювати близько двох років. Те ж саме відноситься до засобів після засмаги або тих, що містять алое.

Будь-яку декоративну косметику можна зберігати в холодильнику впродовж 3-6 місяців, якщо температура тримається на позначці 5-15 градусів.

Єдиний косметичний засіб, який не можна зберігати в холодильнику, це тональний крем. Він може розділитися на шари, а також змінити текстуру і колір під впливом холоду.

Источник материала
Поделиться сюжетом