"Росія... Ну це ж поруч": Лілія Подкопаєва пояснила, коли і чому перейшла на українську мову
"Росія... Ну це ж поруч": Лілія Подкопаєва пояснила, коли і чому перейшла на українську мову

"Росія... Ну це ж поруч": Лілія Подкопаєва пояснила, коли і чому перейшла на українську мову

Абсолютна олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики, легенда України Лілія Подкопаєва після повномасштабного вторгнення перейшла на українську мову, хоча народилася і виросла в Донецьку, де, на жаль, переважала російська. Утім, активно вживати рідну мову спортсменка почала ще до 24 лютого, а саме – після переїзду до США, де спілкувалася українською в діаспорі. 

Свою українську Подкопаєва постійно удосконалює, а тепер почала вчити мову і її маленька донька Евеліна, якій немає і пʼяти років. Зокрема, гімнастка читає з дитиною українські книжки, привезені бабусею з Києва. Про це чемпіонка розповіла в інтервʼю OBOZ.UA. 

"Я почала користуватись українською мовою набагато більше, коли переїхала до США, завдяки українській діаспорі. Певний час я займалася з педагогом. Зараз я дивлюся багато українських передач, слухаю українські подкасти, щодня намагаюся вдосконалювати свої знання. Моя наймолодша дочка Евеліна нещодавно почала займатися в українській школі в Атланті по суботах і вже навіть декламувала вірш Тараса Шевченка "Тече вода з-під явора". Моя мама повернулася нещодавно з Києва і привезла нам книжки українською мовою, тому будемо читати", – поділилася Лілія. 

Подкопаєва підкреслює, що хоч вона і розмовляла тривалий час свого життя російською, адже росла в зросійщеному середовищі, вона завжди з гордістю представляла в усьому світі саме Україну. Очікувано, що іноземці, особливо тільки після розвалу СРСР, ототожнювали Україну до Росії. Гімнастка старалася це присікати. 

"Незважаючи на те, що раніше я спілкувалася російською мовою, я завжди представляла Україну. І коли мені казали "Росія", "ну це ж поруч", то відповідала, що колись це був Радянський Союз, а з 1991 року це незалежна держава", – додала Подкопаєва. 

Раніше гімнастка зі сльозами на очах зізналася, що не спілкується зі своєю кумою, співачкою Ані Лорак. Зрадниця України, яка зараз планує отримувати російське громадянство, стала хрещеною мамою дочки Лілії Подкопаєвої Кароліни. 

Повне інтервʼю олімпійської чемпіонки для OBOZ.UA читайте за посиланням. 

Раніше OBOZ.UA також писав, що Лілія Подкопаєва думає про хореографа-втікача Влада Яму. Згадала вона і Володимира Зеленського, з яким була знайома ще задовго до його президентства. Усі подробиці – в матеріалі. 

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом