Віталій Гудзенко: Антимайданівець влаштував бійку перед рестораном у Києві
Віталій Гудзенко: Антимайданівець влаштував бійку перед рестораном у Києві

Віталій Гудзенко: Антимайданівець влаштував бійку перед рестораном у Києві

Учора ЗМІ обійшла новина про бійку біля елітного столичного ресторану Fenix, як потім виявилося, бійку влаштували екс-нардеп від “Блоку Петра Порошенка” Віталій Гудзенко разом із синами. Після цього з’явилася ідея дізнатися більше про цього персонажа.

Про це повідомляє редакція сайту NENKA ІНФО

Віталій Гудзенко співзасновник компанії “Агро-лідер-Україна”. На момент 2014 року в її активах значилося 3,5 тис. га землі під вирощування сільськогосподарських культур. У 2007 році “Агро-лідер-Україна” придбала у депутата Київради Дмитра Андрієвського перший переробний актив – найбільше в країні підприємство з виробництва вівсяного печива ВАТ “Богуславський завод продтоварів”.

Мажоритарник Віталій Гудзенко, який на виборах 2012 року балотувався як самовисуванець під патронатом партії Сергія Тігіпка “Сильна Україна”, яка після виборів саморозпустилася, а її члени вступили до партії регіонів. Після революції Віталій Гудзенкона вибори в окрузі балотується від іншої партії – “Блоку Петра Порошенка”.

Таким політичним ходом він уникнув і люстрації: коли Президент Петро Порошенко підписав закон “Про очищення влади”, а громадські активісти вже пропонують цілі списки людей, які мають потрапити під люстрацію.

Організація “Патріоти Київщини” висунула кандидатом на цю “почесну” процедуру прихованого члена Партії регіонів Віталія Гудзенка, який балотується до Верховної ради в окрузі №92. Одна ко Гудзенко купив за $500 тис. посаду.

Цікаво, що своїм статусом Гудзенко активно хизується перед місцевими князьками – головами районів і сіл. Приміром, ще до обрання, він збирав їх у своїй садибі, щоб донести: вибори він уже виграв, а хто не сприятиме йому – вже наступного дня залишиться без посад. При цьому кожному з відвідувачів “вовк в овечій шкурі” в найкращих традиціях Партії регіонів пообіцяв винагороду-подачку: по $5 тис. головам районів і по $1 тис. сільським головам.

Ну і ягідка на тортик. Нинішній нардеп від БПП активно підтримував “Антимайдан”, постачав їм допомогу у вигляді продуктів із власних ферм і наметів для активістів, а також влаштовував “заохочувальні вечірки” для “польових командирів” “Антимайдану” на своїй базі відпочинку в Білоцерківському районі.

Наведемо лише кілька цитат з інтерв’ю Гудзенка виданню “Цензор”, оригінал якого (цікаво, чому?) уже видалили, напередодні виборів до Верховної Ради 2014 року.

(про роботу заступником губернатора часів Януковича): “За великим рахунком, мені було все одно, з ким працювати. Я не шкодую, що працював із Партією регіонів і особисто Віктором Януковичем”

(Про допомогу антимайдану): “Залишити в біді одних, а іншим допомогти було б нечесно, несправедливо. Чисто по-людськи підтримував обидві сторони

(Про переговори з терористами на Донбасі): “Підтримка антитерористичної операції – досить спірний момент. Я, наприклад, вважаю, що в ополченців Донбасу теж є право на самовизначення. Потрібно було спочатку вступати з ними в мирні переговори, а не втягуватися в цю братовбивчу війну”

Уже під час правління Гудзенко влаштував переділ влади на Київщині

Нардеп від БПП Віталій Гудзенко і голова Білоцерківської райради Віталій Гринчук, які раніше були кумами, посварилися на ґрунті грошових і політичних суперечностей у 2017.

Гринчук хотів зрушити Гудзенка з його рідного 92-го округу і готує на це місце іншого кума – екс-“регіонала” Миколу Стариченка, але, мабуть, куми вирішили все мирно.

Не можна не обійтися в цій історії без сина Віталія Гуденка – Євгена, який веде відверто “мажорський” спосіб життя. Нині весь легальний бізнес записаний саме на ньому. У 20-річному віці він вирішив стати депутатом Київради, але перемогти йому не вдалося. У 2015 році він не зміг звернутися і до Київської обласної ради і зараз значиться помічником народного депутата у свого батька. Варто зазначити, що у Євгена раніше вже був досвід роботи помічником нардепа. Так, у сьомому скликанні ВР він значився помічником народного депутата від Партії регіонів Володимира Дудки.

Теги по теме
Петр Порошенко драка
Источник материала
Поделиться сюжетом