"Близькість" єпископа УПЦ Никити і 17-річного хлопця: суд визнав, що це був наклеп
"Близькість" єпископа УПЦ Никити і 17-річного хлопця: суд визнав, що це був наклеп

"Близькість" єпископа УПЦ Никити і 17-річного хлопця: суд визнав, що це був наклеп

Про це йдеться в рішенні Шевченківського районного суду у Києві від 2 квітня. Мова йде про обшуки на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ у листопаді 2022 року. За місяць після цього стало відомо, що священник подав на видання до суду.

Що відомо про рішення

Суд визнав наклепом інформацію про те, що єпископ УПЦ МП Никита мав "близкість" з підлітком у момент, коли до нього з обшуками навідалася Служба безпеки.

Визнати недостовірною інформацію, розміщену та поширену інтернет-виданням "Лівий берег" в публікації, а саме інформацію наступного змісту: "…під час обшуку співробітники СБУ заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі,
– йдеться у рішенні.

При цьому видання "Лівий берег" повинно виплатити єпископу Нікіту моральну шкоду у вигляді 10 тисяч гривень. Також 20 тисяч гривень має компенсувати і шеф-редакторка Соня Кошкіна. До сум також додається судовий збір, що в обох випадках становить трохи більше як 2 тисячі гривень.

Також видання та його шеф-редакторка зобов'язані спростувати опубліковану інформацію впродовж 15 днів з дня набрання рішення суду законної сили.

Обшуки в УПЦ МП

СБУ продовжує операцію з знешкодження російських "агентів у рясах" на території України. Так, нещодавно правоохоронці завітали з обшуками до прихильника "русского міра" протоієрея Миколи Данилевича. Той виступав проти надання томоса ПЦУ, а також виправдовує збройну агресію Росії.

Як зазначив голова СБУ Василь Малюк, вже 23 священники УПЦ МП отримали судові вироки. У суді їх визнали винними не лише у державній зраді, а й розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та інших злочинах. Налічується 37 підозр і понад 80 кримінальних проваджень

Теги по теме
СБУ УПЦ МП
Источник материала
Поделиться сюжетом