Огляд популярних цукрозамінників: Стевія, Монк Фрут, Ерітрітол
Огляд популярних цукрозамінників: Стевія, Монк Фрут, Ерітрітол

Огляд популярних цукрозамінників: Стевія, Монк Фрут, Ерітрітол

З огляду на шкідливість і калорійність цукру дедалі частіше прихильники здорового харчування вибирають якісні альтернативи – натуральні підсолоджувачі, зокрема Стевію, Ерітрітол і Монк Фрут. Властивості кожного з них розглянемо далі в матеріалі. 

Особливості Стевії 

Екстракт Стевії отримують із листя багаторічної трави сімейства айстрових, яка росте в Південній Америці. Цукрозамінник не впливає на рівень глюкози в крові, тому його можна вживати людям з діабетом. Серед інших корисних властивостей підсолоджувача:

  • 0 калорій. Цукрозамінник взагалі не має калорій, тому це ідеальний варіант для тих, хто прагне схуднути. 
  • Термостійкість. Підсолоджувач не змінює своїх властивостей під дією температур, тому його можна додавати і в холодні, і в гарячі страви та напої. 
  • Приємний смак. Якісна Стевія від кращих виробників не має посмаку та не гірчить.

Характеристики Ерітрітолу

Ерітрітол теж виготовляється із рослинної сировини. У промислових масштабах цукрозамінник стали виробляти з 1990 року найчастіше шляхом ферментації вуглеводів кукурудзяного борошна. Після бродіння сировина піддається очищенню та кристалізації, а потім висушується. Зрештою, зʼявляється підсолоджувач, який зовні схожий на звичайний столовий цукор, проте має геть інші властивості. 

По-перше, цукрозамінник вирізняється нульовою калорійністю. По-друге, підсолоджувач Ерітрітол не підвищує рівень цукру в крові, тому він безпечний для діабетиків. До того ж він не провокує розвиток карієсу. Цей цукрозамінник термостійкий і чудово розчиняється, тож він підійде для приготування різних страв. 

Переваги Монк Фрута 

Часто можна зустріти такі варіації назви цього цукрозамінника: Монк Фрукт або ж Monk Fruit. Підсолоджувач отримують з плодів фрукта Ло Хань Го (іншими словами, Siraitia grosvenorii або архат). Отримана сировина в сотні разів солодша за цукор, проте її гармонізують, щоб досягти ідентичної солодкості. 

Натуральний цукрозамінник вирізняється приємним ароматом. А в його смаку ледь відчутні фруктові нотки. За своїми характеристиками Монк Фрут схожий на Стевію й Ерітрітол. Зокрема, він також не містить калорій, і його глікемічний індекс дорівнює нулю. Цей підсолоджувач буде відмінним інгредієнтом й альтернативою цукру в різних кулінарних шедеврах.  

Який натуральний цукрозамінник вибрати 

Вибір підсолоджувача залежить від індивідуальних уподобань і потреб. Ви можете придбати декілька видів, щоб зрозуміти, який вам смакує найбільше. Головне – вибирати якісну продукцію надійних виробників. 

Де купити натуральні підсолоджувачі 

Придбати якісні цукрозамінники можна в інтернет-магазині українського виробника Green Leaf. Асортименті підсолоджувачів компанії охоплює такі позиції:

  • Солодка Стевія;
  • Ерітрітол; 
  • Монк Фрут. 

Для зручності споживачів компанія Green Leaf пропонує різні паковання та фасування товарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом