Кожен пілот – дуже велика втрата: в ГУР натякнули на продовження ударів по авіації Росії
Кожен пілот – дуже велика втрата: в ГУР натякнули на продовження ударів по авіації Росії

Кожен пілот – дуже велика втрата: в ГУР натякнули на продовження ударів по авіації Росії

Про це 24 Каналу розповів представник ГУР МО України Євгеній Єрін, зауваживши, що збиття Ту-22М3 зменшує загрозу для Півдня України. Також це вплине на моральний стан та на боєздатність російських льотчиків.

Втрата льотчиків є болючою для Росії

Як наголосив Єрін, зараз втрати Росії внаслідок цієї атаки уточнюються. Але варто розуміти, що втрата навіть одного льотчика є надзвичайно болючою для країни агресорки. Також відомо, що після збиття інший літак Ту-22М3 розвернувся та не здійснив пуски ракет по Україні.

Кожен пілот, який загинув – це велика втрата для ворога. Бо підготовка пілотів на літаки такого класу – це досить тривалий та затратний процес,
– зауважив Єрін.

Наразі відомо, що Росія має ще достатню кількість таких літаків, щоб тероризувати українські міста. Тому важливо і надалі не ігнорувати повідомлення про повітряну тривогу. Попри це, країні-агресорці має складнощі з виробництвом нової високоякісної техніки.

Ворог намагається поповнити свої запаси та зробити щось нове. Але в них дійсно є проблеми з комплектуючими та складовими для цих літаків. Тому цей процес для них є дуже ускладненим та важким… Загалом ми розуміємо ті загрози та знаємо цілі, які в подальшому будуть нам цікаві для ураження всіма доступними способами,
– зауважив Єрін.

Збиття Ту22-М3: коротко

  • 19 квітня Сили оборони України збили ворожий літак Ту-22М3. Важливо, що він впаву Ставропольському краї Красногвардійського району Росії. Це за 300 кілометрів від України.
  • В Головному управлінні розвідки повідомили, що це була їхня успішна спецоперація разом із Повітряними силами України. Це – перше успішне знищення стратегічного бомбардувальника окупантів під час бойового вильоту за час повномасштабної війни.
  • Представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що виготовлення таких бомбардувальників – фактично неможливе завдання для ворога. Надалі Росія обережніше використовуватиме стратегічну авіацію. І це позитивна новина для України.
Теги по теме
Новости политики
Источник материала
Поделиться сюжетом