TikTok збирається звільнити головного консультанта, який провалив лобіювання додатку у США
TikTok збирається звільнити головного консультанта, який провалив лобіювання додатку у США

TikTok збирається звільнити головного консультанта, який провалив лобіювання додатку у США

Юристконсульт вів багаторічні переговори з американським урядом, щоби довести, що TikTok робить достатньо, аби запобігти доступу Китаю до даних американських користувачів або впливу на контент, який вони бачать у своїх стрічках. Однак його зусилля не змогли переконати американських конгресменів.

Компанія TikTok готується звільнити головного консультанта Еріха Андерсена, який є відповідальним за переконання уряду США в тому, що компанія робить достатньо, аби запобігти занепокоєнню щодо її зв'язків з Китаєм. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела.

У публікації йдеться, що Еріх Андерсен, юрисконсульт американської компанії TikTok та її китайської материнської компанії ByteDance Ltd., вів багаторічні переговори з американським урядом, щоби довести, що додаток робить достатньо, аби запобігти доступу Китаю до даних американських користувачів або впливу на контент, який вони бачать у своїх стрічках.

Однак його  зусилля не змогли переконати американських законодавців. Як відомо, 20 квітня Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт, згідно з яким TikTok має бути проданий китайською материнською компанією або ж зіткнутися із забороною на діяльність у США.

За словами співрозмовників Bloomberg, які говорили  на умовах анонімності, Еріх Андерсен покине свою нинішню посаду.

Натомість, у компанії У TikTok повідомили, що інформація про можливе звільнення Андерсена є неправдивою, зазначає видання.

Фото: gettyimages

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
США Китай увольнение
Источник материала
Поделиться сюжетом