Вартість бензину в Україні: актуальні ціни та прогнози
Вартість бензину в Україні: актуальні ціни та прогнози

Вартість бензину в Україні: актуальні ціни та прогнози

В Україні продовжують зростати ціни на бензин. За останніми даними, середній цінник на А-95 піднявся до 54,62 гривні за літр. При цьому в деяких мережах цінники впритул підібралися до 60 гривень за літр. Про це свідчать дані Консалтингової групи "А-95".

За даними моніторингу, вартість бензину А-95 продовжує зростати. З початку поточного етапу подорожчання вартість палива збільшилась більш як на 3 гривні за літр. А за останню добу середній цінник виріс ще на 4 копійки.

АЗС. Фото: скрін youtube

Великі АЗС пропонують бензин до купівлі у ціновому діапазоні від 50,98 до 59,99 гривні за літр. Тобто різниця на ринку у вартості "п'ятірки" перевищує 9 гривень за літр.

Ціни на бензин. Фото: скрін Мінфін

Найдемократичніші ціни на пальне встановили АЗС:

  • Motto - 50,98 грн/л
  • Маркет – 50,99 грн/л;
  • Фактор – 51 грн/л;
  • Авантаж 7 – 51,45 грн/л;
  • ZOG – 51,5 грн/л.

Ціни на бензин. Фото: скрін Мінфін

Водночас найвищі ціни на "п'ятірку" фіксуються у мережі SOCAR – 59,99 гривні за літр, а також WOG, ОККО – 57,99 гривні за літр та Shell – 56,92 гривні за літр.

Прогноз цін на бензин

Енергетичний експерт Олександр Сіренко у коментарі OBOZ.UA заявив, що до кінця весни зростання цін на пальне в Україні малоймовірне. Причина – ринок перенасичений паливом.

АЗС. Фото: скрін youtube

Аналогічними думками поділився і директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн. Він заявив, що на тлі проблем з електроенергією в Україні зріс попит на пальне, проте це не загрожує дефіцитом та подальшим зростанням цін.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водії обомліли: нові ціни на бензин і дизель змусять розщедритися на повну.

Источник материала
Поделиться сюжетом