Чи передавав Китай озброєння Росії для війни: що відповіли у ГУР
Чи передавав Китай озброєння Росії для війни: що відповіли у ГУР

Чи передавав Китай озброєння Росії для війни: що відповіли у ГУР

Буданов зазначив, що Китай не передавав жодної готової зброї російській армії. Водночас, як запевнили у Пекіні, цього також не планують робити і в майбутньому.

Буданов сказав, що Китай не передавав озброєння Росії

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України зауважив, що наразі Росії ніхто не допомагає у плані виготовлення ракет для того, щоб завдавати ударів по нашій державі. Генерал наголосив, що країна-агресорка самі працюють над виготовленням і накопиченням цього типу озброєння.

"Вони досить ефективно побороли санкції, обхід санкцій і так далі", – підкреслив Буданов.

Крім того, за даними начальника української розвідки, західне комплектування, яке використовує Москва для свого озброєння, "як ішло до Росії, так і йде".

Стосовно ролі Китаю у допомозі Росії, Буданов зауважив, що жодне готове озброєння Пекін як не передавав, так і не планує передавати.

Компоненти, мікрочипи, зараз пішли верстати – але все це в кращому випадку товари подвійного використання, це треба теж розуміти,
– пояснив начальник ГУР.

Зокрема, за словами генерала, подібна ситуація відбувається і з західними та європейськими чіпами, механізмами й агрегатами. Адже вони теж наразі є більш-менш доступними варіантами на ринку для країни-агресорки завдяки товарам подвійного призначення.

США можуть ввести санкції проти Китаю за експорт військових технологій

  • Журналісти Financial Times зазначили, що держсекретар США Ентоні Блінкен пригрозить Китаю новими санкціями. Це станеться, якщо країна не припинить експорт військових технологій в Росію.
  • Нові обмеження можуть стосуватись фінансового сектору Китаю. Зокрема, США розглядають можливість запровадження санкцій проти китайських фінансових установ та інших організацій.
  • Журналісти AP виявили, що Китай збільшив постачання Кремлю верстатів, мікроелектроніки та інших технологій, які вороги можуть використовувати для виробництва техніки та зброї. Окрім того, Пекін працює з Москвою над вдосконаленням своїх супутникових та інших космічних можливостей для ведення війни в Україні.
Теги по теме
Россия Новости Украины Китай Новости политики
Источник материала
Поделиться сюжетом