Зеленський провів Ставку: доповідали Сирський та Умєров, президент дав доручення ГУР
Зеленський провів Ставку: доповідали Сирський та Умєров, президент дав доручення ГУР

Зеленський провів Ставку: доповідали Сирський та Умєров, президент дав доручення ГУР

Володимир Зеленський провів засідання Ставки.

Президент України Володимир Зеленський 22 квітня провів Ставку верховного головнокомандувача. На засіданні зокрема, розглянули, фронт, зброю, захист міст, громад і критичної інфраструктури. Доповідали головновнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров

Про це президент повідомив у Telegram.

"Найперше – фронт. Була доповідь Головкома Олександра Сирського. Окупаційна армія має завдання без огляду на власні втрати демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня. Тепер їх підганяють ще й позитивні рішення друзів України. Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно. Далі – власне виробництво. Доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо контрактів із вітчизняними компаніями. Ми працюємо над новим форматом угод, який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого – гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави", - розповів глава держави.

Володимир Зеленський також доручив на наступне засідання Ставки зібрати все, що відомо розвідці про наміри російських терористів нищити цивільну інфраструктуру та підготувати всеохопний план подальших дій – посилення фізичного захисту, де це працює, перерозподіл систем ППО та децентралізації, де це можливо.

Читайте також провідні новини дня:

Источник материала
Поделиться сюжетом