Соковиті та м'які свинячі реберця з чорносливом: як правильно приготувати ситну страву
Соковиті та м'які свинячі реберця з чорносливом: як правильно приготувати ситну страву

Соковиті та м'які свинячі реберця з чорносливом: як правильно приготувати ситну страву

Свинячі реберця можна готувати зі спеціями та томатною пастою. Ще їх можна тушкувати в духовці та готувати на мангалі. Для оригінального смаку кулінари радять додати часник, яблука, чорнослив.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже м'яких та смачних тушкованих свинячих реберців з чорносливом та спеціями.

Інгредієнти:

  • реберця – 800 г
  • чорнослив – 300-400 г
  • спеції до м'яса – за смаком
  • лавровий лист – 4-5 шт.
  • запашний перець – 4 шт.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

1. Реберця наріжте, помийте і залийте водою на 30-40 хвилин, щоб відійшла зайва кров. Далі ще раз промийте та викладіть їх на тарілку, застелену серветкою. Зверху промокніть іншою серветкою, забираючи зайву вологу.

2. Посипте їх спеціями для м'яса і натріть кожне реберце. Залишіть на 10-15 хвилин, а потім обсмажте з усіх боків на невеликій кількості олії на середньому вогні.

3. Підсмажені реберця перекладіть у каструлю або чашу мультиварки. Залийте водою (так, щоб вона на 1 см покривала реберця), додайте сіль, лавровий лист і запашний перець. Тушкуйте 50 хвилин. А через 50 хвилин додайте помитий чорнослив і готуйте ще 50 хвилин.

Такі реберця виходять дуже м'якими та смачними!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Свинячі реберця в квасі та панірувальних сухарях
  • Свинячі реберця в глазурі
  • Свинячі реберця на сковороді
Источник материала
Поделиться сюжетом