Гостей за вуха не відтягнеш: рецепт домашньої шинки
Гостей за вуха не відтягнеш: рецепт домашньої шинки

Гостей за вуха не відтягнеш: рецепт домашньої шинки

Ми поділимось з вами простим рецептом соковитої м'ясної шинки.

Шинка — це не лише смачний та ситний продукт, але й справжня класика домашньої кухні. Її можна використовувати для приготування бутербродів, салатів, пиріжків та інших страв.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом домашньої шинки в духовці, який допоможе вам приготувати ароматне та ніжне м'ясо без зайвих зусиль.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої вирізки
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком
  • 1 ч. л. лаврового листа
  • 1 ч. л. запашного перцю
  • 1 ч. л. коріандру
  • 1/2 ч. л. мускатного горіха
  • 1 головка часнику
  • 1 столова ложка олії

Приготування:

  1. Свинину промити та обсушити паперовим рушником.
  2. У мисці змішати сіль, цукор, чорний перець горошком, лавровий лист, запашний перець, коріандр та мускатний горіх.
  3. Натерти сумішшю спецій свинину з усіх боків.
  4. Часник подрібнити й натерти свинину.
  5. Загорнути свинину в харчову плівку та поставити в холодильник на 12 годин.
  6. Розігріти духовку до 180°C.
  7. Деко застелити фольгою.
  8. Викласти замариновану свинину на деко й полити олією.
  9. Запікати протягом 1,5-2 годин, до готовності м'яса.
  10. Готову шинку охолодити, нарізати й подавати до столу.

Порада:

Для більш насиченого аромату можна додати до маринаду трохи гірчиці, соєвого соусу або меду.

Також ми ділились рецептом чудової сирної паски. Радимо звернути увагу на рецепт смачних макаронів.

Источник материала
Поделиться сюжетом