19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Гості облизуватимуть тарілки: рецепт великоднього маківника
Гості облизуватимуть тарілки: рецепт великоднього маківника

Гості облизуватимуть тарілки: рецепт великоднього маківника

Цей маківник стане окрасою вашого столу.

Великодній маківник — це не просто випічка, а справжня частинка української традиції, що символізує багатство, ситість та єднання з рідними. Його ароматний запах наповнює дім затишком, а ніжний смак дарує справжню насолоду у світле свято Воскресіння Христового.

Сьогодні ми поділимося з вами трьома секретними рецептами великоднього маківника, які здивують вас легкістю приготування, різноманіттям смаків та неодмінно стануть улюбленими у вашій родині.

1. Маківник з родзинками та цукатами:

  • Інгредієнти:
  • 500 г борошна
  • 250 мл теплого молока
  • 11 г сухих дріжджів
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 100 г вершкового масла
  • 500 г маку
  • 100 г родзинок
  • 100 г цуканатів
  • Сіль за смаком
  • Олія для змащування форми

Приготування:

  • У теплому молоці розчиніть дріжджі та цукор, залиште на 10 хвилин для активації.
  • Додайте борошно, яйце, вершкове масло та сіль, замісіть тісто. Тісто має бути м'яким та еластичним.
  • Накрийте тісто рушником, поставте в тепле місце на 1-2 години, щоб воно піднялося.
  • Замочіть мак у гарячій воді на 30 хвилин, потім відцідіть.
  • Родзинки та цукати промийте, обсушіть.
  • Змішайте мак, родзинки, цукати, додайте трохи цукру (за смаком).
  • Обробіть тісто, що підійшло, розділіть його на дві частини.
  • Більшу частину тіста розкачайте в пласт, викладіть його у змащену маслом форму.
  • На тісто рівномірно розподіліть макову начинку.
  • З другої частини тіста сформуйте кришку, накрийте нею маківник.
  • Накрийте маківник рушником, залиште в теплому місці на 30-40 хвилин, щоб він піднявся.
  • Випікайте маківник у розігрітій до 180°C духовці протягом 40-50 хвилин до золотистого кольору.
  • Дайте маківнику трохи охолонути у формі, потім посипте його цукровою пудрою або задекоруйте за вашим смаком.

Також ми розповідали, як приготувати дуже смачну кутю. Раніше, ми ділились рецептом французької паски.

Источник материала
Поделиться сюжетом