Термонатор: компанія продає робособаку з вогнеметом та лазерним наведенням
Термонатор: компанія продає робособаку з вогнеметом та лазерним наведенням

Термонатор: компанія продає робособаку з вогнеметом та лазерним наведенням

Презентація цього своєрідного творіння стала продовженням тизерної кампанії, яку Throwflame розпочала минулого літа. Тепер Thermonator офіційно доступний для покупки в Сполучених Штатах.

У рекламному відеоролику, випущеному компанією, показано, як робопес мандрує лісовими масивами, випускаючи полум'я під музичний супровід.

Для чого його взагалі створили?

Насправді робот призначений для таких цілей, як:

  • охорона дикої природи (контрольовані пожежі для боротьби з лісовими займаннями),
  • сільськогосподарське застосування (компанія пропонує використовувати робота для розчищування снігу, наприклад),
  • розваги (що б це не означало).

Висока ціна в 9420 доларів може відлякати випадкових покупців, які шукають швидких гострих відчуттів, хоча це навряд чи завадить покупцям, для яких це незначна витрата. Thermonator позиціонується не як зброя, а скоріше як інструмент з різними практичними застосуваннями.

  • Схоже, що базою для Thermonator слугує китайський робот Unitree Go1 вартістю до 3500 доларів.
  • Доповненням Throwflame до цієї платформи є вогнемет ARC, відомий своєю компактною конструкцією і модульністю, який продається за ціною до 899 доларів.

Термонатором можна керувати дистанційно через смартфон і він може похизуватися такими функціями, як LiDAR-картографування для потенційної автономної навігації. З радіусом дії до майже 30 метрів, керований лазерним прицілом, він забезпечує контрольовані черги вогню, одночасно надаючи операторам відео в реальному часі для покращення обізнаності про ситуацію.

Попри запевнення про заходи безпеки, в тому числі обмежений час автономної роботи і паливну ємність, занепокоєння щодо зловживань такою технологією очевидні. Одразу згадується історія з "невогнеметами", які продавав Ілон Маск від імені Boring Company. Деякі власники цих компактних вогнеметів зіткнулися з проблемами по всьому світу.

Теги по теме
Техно Гаджеты
Источник материала
Поделиться сюжетом