Збив на смерть нацгвардійця: Вища рада правосуддя внесла подання про звільнення судді Тандира
Збив на смерть нацгвардійця: Вища рада правосуддя внесла подання про звільнення судді Тандира

Збив на смерть нацгвардійця: Вища рада правосуддя внесла подання про звільнення судді Тандира

Вища рада правосуддя розглянула скаргу та ухвалила рішення про застосування до Олексія Тандира дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади

Справу розглядали 4 місяці

Скаргу подала юристка Єлизавета Караченцева і на її основі відкрили справу на суддю Тандира 10 січня 2024 року. Впродовж наступних чотирьох місяців Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглядала цю справу.

Врешті-решт суддю Макарівського районного суду Київської області притягнуть до дисциплінарної відповідальності.

Раніше судді Тандиру продовжили тримання під вартою

4 квітня Святошинський районний суд Києва продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено на 2 місяці – до 2 червня 2024 року.

Суддя Тандир та смертельна ДТП: що відомо

  • Уночі 26 травня 2023 року на блокпосту в Києві голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця.
  • На жаль, 23-річний військовослужбовець Вадим Бондаренко помер внаслідок отриманих травм. У нього залишилась сім'я – дружина та троє діток. Відомо, що мовиться про двох старших дітей від першого шлюбу дружини та 2-річну донечку.
  • Пізніше виявилося, що суддя їхав на великій швидкості і перебував у стані алкогольного сп'яніння. Радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян пояснювала, що Тандир рухався з швидкістю, яка перевищувала його заявлені дані в п'ять разів, зокрема, йдеться про 100 кілометрів за годину.
  • Також Тандир намагався сфальсифікувати результатиекспертизи, щоб уникнути виявлення факту свого алкогольного сп'яніння у момент аварії. Замість того, щоб представити сечу на аналіз, він подав на дослідження воду та слину.
  • 27 травня 2023 року судді ухвалили рішення стосовно Олексія Тандира. Вони підтримали Вищу раду правосуддя та відправили суддю Макарівського райсуду під варту.
Теги по теме
ДТП Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом