Кулеба про зупинку видачі паспортів чоловікам за кордоном: "Ідеться про справедливість"
Кулеба про зупинку видачі паспортів чоловікам за кордоном: "Ідеться про справедливість"

Кулеба про зупинку видачі паспортів чоловікам за кордоном: "Ідеться про справедливість"

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає справедливими зупинку надання консульських послуг чоловікам за кордоном і їхнє повернення до України

Про це він сказав під час спільної пресконференції з латвійською колегою Байбою Браже, передає LIGA.net.

"Думаю, що це справедливо до українських чоловіків в Україні. Думаю, що це буде справедливо щодо них, якщо чоловіки з-за кордону повернуться в Україну", - сказав очільник відомства.

Він додав, що всі чоловіки призовного віку, які виїхали за кордон після початку повномасштабного вторгнення РФ, отримували тимчасовий захист і соціальні виплати через те, що вони є громадянами України.

"Моїм завданням як дипломата є захист українців за кордоном, і я буду це робити. Але як я вже згадував, ідеться про справедливість. Справедливість у відносинах між українськими чоловіками за кордоном і українськими чоловіками в Україні. І справедливість у відносинах між державою Україна та громадянином України", - сказав Кулеба.

  • Верховна Рада України на засіданні 11 квітня ухвалила законопроєкт про мобілізацію в цілому. За це віддали свої голоси 283 нардепи. 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію, а 17 квітня документ опублікували в офіційному парламентському виданні "Голос України"
  • Згідно з постановою Кабміну чоловіки призовного віку відтепер зможуть отримати закордонні паспорти й паспорти громадянина лише на території України в територіальному органі або підрозділі Державної митної служби.
  • 25 квітня речник Міноборони Дмитро Лазуткін сказав, що Україна працює над тим, аби громадяни могли оновити військово-облікові дані в консульських установах.
  • 26 квітня радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, зможуть оформити документи лише на території України.
Теги по теме
Новости Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом