Б'є по найслабших позиціях: як Китай може втручатися у вибори в США
Б'є по найслабших позиціях: як Китай може втручатися у вибори в США

Б'є по найслабших позиціях: як Китай може втручатися у вибори в США

Така заява держсекретаря є певним інструментом тиску. Про це 24 Каналу розповів президент громадської організації "Ліберально-демократична ліга України" Артур Харитонов, додавши, що так у США намагаються стримувати Китай.

Як може проявлятися вплив Пекіну

Насправді навіть важко уявити, що Китай може бути зацікавлений у приході до влади Дональда Трампа, який відомий своєю антикитайською політикою. Безумовно, у країни є свій кандидат, але наразі мовиться про те, щоб загалом розколоти демократію у світі.

Є величезні інструменти розколу настроїв в суспільстві. Зараз Китай б'є по найслабших позиціях саме серед громадян. Мета – навіть не просто зірвати чиюсь виборчу кампанію, а розколоти американське суспільство та "підірвати" саму демократію,
– розповів Артур Харитонов.

Він додав, що Китаю не імпонує ні Дональд Трамп, ні Джозеф Байден. Але питання того, хто саме подобається Китаю – конспірологічне. Наразі країна хоче вплинути на демократію, що й підтверджує американська розвідка.

Це роблять, використовуючи пропагандистсько-хакерську мережу, а також користуються тим, що отримали контроль над Росією, тобто ще й російською "машиною" та частково іранською,
– зауважив Харитонов.

Ці країни допомагають Китаю поширювати пропаганду, фейки. Не треба забувати й про Північну Корею, яка працює разом з Пекіном. Існування цієї спільної загрози – головна характеристика, яка впливає на весь глобальний виборчий процес.

Вибори у США: актуальні новини

  • Володимир Зеленський наголосив, що питання виборів у США стосується лише американського народу. На відносини між країнами голосування не вплине, а співпраця Києва та Вашингтона продовжиться. Щодо можливого президентства Трампа, Зеленський сказав, що сподівається, що він не буде проти України.
  • У Республіканській партії також переконані, що Дональд Трамп дотримуватиметься тієї самої позиції, що й Джо Байден. Більшість республіканців підтримують Україну, тому Трамп не зможе піти проти своєї партії. Різкі заяви політика пояснили тим, що він хоче мотивувати Європу допомагати більше.
  • Західні видання опублікували "мирний план" Трампа щодо України. Там нібито мовилось про відмову від територій та переговори з Росією. Натомість радник кандидата в президенти заперечив таку інформацію, а всі повідомлення назвав фейковими. За його словами, ЗМІ просто вигадали цю новину.
Теги по теме
США Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом