Фактори, які сприятимуть звільненню всіх окупованих РФ територій силами оборони
Фактори, які сприятимуть звільненню всіх окупованих РФ територій силами оборони

Фактори, які сприятимуть звільненню всіх окупованих РФ територій силами оборони

Україна відправляється в непередбачувану майбутню боротьбу за відновлення своїх територій, відокремлених російською агресією. Насамперед, успіх у цій боротьбі залежатиме від рішень, що прийматимуться на Заході, в Кремлі та у Києві, а також від гнучкості всіх сторін у зміні стратегій війни. Поступове зміцнення української протиповітряної оборони за допомогою систем Patriot стане ключовим фактором у захисті від масових атак російськими ракетами та авіабомбами.

Звіт Інституту вивчення війни (ISW), посилаючись на деяких американських чиновників, наголошує на можливості “замороження ліній фронту”, оскільки останній пакет військової допомоги США може виявитися недостатнім для повного звільнення окупованих РФ територій. Однак наразі робити остаточні висновки щодо ефективності цієї допомоги ще зарано, адже її вплив необхідно буде оцінити на місці.

Західна військова допомога, надана Україні, буде вирішальною у майбутніх контрнаступальних операціях. Проте варто пам’ятати, що час, необхідний для доставки та використання цієї допомоги, може затягнутися на кілька тижнів, під час яких необхідно буде стабілізувати фронт та стримати російський наступ.

Щодо перспектив літніх наступальних дій РФ у 2024 році, вони залишаються невизначеними, і російське командування активно аналізує свої плани з урахуванням української армії, яка стає все більш добре оснащеною.

Для успішної оборони Україні необхідно посилити протиповітряну оборону. Допомога від Заходу, зокрема системи Patriot, буде вирішальною у зміцненні української ППО та захисті від російських атак. Однак варто пам’ятати, що жодна система не є універсальним засобом захисту, і успіх на полі бою буде залежати від численних факторів.

Наприкінці квітня Конгрес США ухвалив закон про надання військової допомоги Україні на суму близько 61 млрд доларів, що стало сигналом для інших країн Європи надати подібну допомогу. Так, Іспанія обіцяє передати обмежену кількість ракет для системи Patriot, а Німеччина й Бельгія підтримують ініціативу щодо надання додаткових систем ППО для України.

Теги по теме
Украина Россия Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом