20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Який десерт приготувати з ранньої полуниці: дуже легкий і не треба випікати
Який десерт приготувати з ранньої полуниці: дуже легкий і не треба випікати

Який десерт приготувати з ранньої полуниці: дуже легкий і не треба випікати

На ринках і в магазинах вже почала з'являтись смачна рання полуниця. Її можна просто їсти у свіжому вигляді або готувати десерти. Якщо ви обираєте другий варіант – скористайтесь наступною технологією. Вам навіть не доведеться нічого випікати.

Ідея приготування мусового десерту з полуницею та ківі опублікована на сторінці фудблогерки Наталії з ніком smak_nata в Instagram. Маса виходить дуже ніжною та повітряною.

Інгредієнти для мусового шару:

  • вершки 33% – 150 г
  • маскарпоне – 250 г
  • сметана 20% – 250 г
  • цукор – 100 г або за смаком
  • ванілін
  • желатин 180 Блюм – 21 г
  • вода для желатину – 105 г

Інгредієнти для полуничного шару:

  • полуниця – 250 г
  • цукор – 25 г
  • лимонний – сік 5 г
  • цедра 1/2 лимона
  • желатин 180 блюм – 7 г
  • вода для желатину – 35 г

Інгредієнти для лимонного напою:

  • цукор – 15 г
  • лимонний сік – 10 г
  • цедра 1/2 лимона
  • м’ята за бажанням
  • окріп – 130 г

Інгредієнти для лимонного шару:

  • лимонний напій – 100 г
  • желатин 180 Блюм – 4 г
  • напій для желатину – 20 г
  • ківі для декору – 3 шт.

Спосіб приготування:

1. Дно форми обтягнути харчовою плівкою.

2. Всередину викласти ацетатну плівку.

3. Желатин залити холодною водою та залишити на 15 хвилин або приготувати за інструкцією.

4. Для мусового шару холодні вершки збити до консистенції талого морозива.

5. З’єднати маскарпоне, сметану, цукор, ванілін.

6. Розпустити желатин та влити в масу, змішати.

7. Додати вершки, об’єднати.

8. Половину муси (430 г) вилити у форму і поставити у холодильник.

9. Решту залишити за кімнатної температури.

10. До полуниці, нарізаної на частинки, додати цукор, сік лимонний.

11. Готувати 4 хвилини, додати цедру і через півхвилини збити блендером. Вихід полуничного пюре 250 г.

12. Желатин залити холодною водою.

13. Через 15 хвилин влити в полуницю, змішати.

14. Вилити на мус і поставити у холодильник.

15. Для мусового шару половина мусу, що відклали, застиг.

16. На водяній бані довести до однорідної текучої консистенції, постійно помішуючи вінчиком. Важливо не перегріти. Мус не встигне навіть нагрітися. Вилити на полуничний шар та поставити в холодильник.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Молочний коктейль з полуницею
  • Йогуртовий торт із полуницею
  • Мафіни з полуницею
Источник материала
Поделиться сюжетом