Класична, з шоколадом та веганська: 5 рецептів пасок на Великдень-2024
Класична, з шоколадом та веганська: 5 рецептів пасок на Великдень-2024

Класична, з шоколадом та веганська: 5 рецептів пасок на Великдень-2024

У неділю – 5 квітня – буде Великдень.

Ми зібрали 5 рецептів пасок для тих, хто захоче їх приготувати власноруч.

Паска з сухофруктами та горіхами.

Інгредієнти:- 500 г муки- 10 г дріжджів- 100 г цукру- 150 г вершкового масла- 200 г сухофруктів (виноград, курага, абрикоси)- 100 г горіхів (горіхи, мигдаль, волоські горіхи)- 200 мл молока- 2 яйця- щіпка солі.

Почніть зі змішування муки з дріжджами та цукром у великій мисці.

Додайте вершкове масло та ретельно розмішайте, доки суміш не стане подібною до крихкої крихти.

Додайте сухофрукти та горіхи і знову ретельно перемішайте.

У іншій посудині збийте молоко з яйцями та додайте цю суміш до миски зі сухими інгредієнтами.

Змішуйте всі інгредієнти до утворення м'якого тіста.

Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин для підйому тіста.

Після підйому тіста викладіть його в форму для паски та випічки.

Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.

Паска з маком та лимоном.

Інгредієнти:- 500 г муки- 10 г дріжджів- 100 г цукру- 150 г вершкового масла- 100 г маку- Цедра 1 лимона- 200 мл молока- 2 яйця- щіпка солі.

Почніть зі змішування муки з дріжджами та цукром у великій мисці.

Додайте вершкове масло та ретельно розімишайте, доки суміш не стане подібною до крихкої крихти.

Додайте мак та цедру лимона і ретельно перемішайте.

У іншій посудині збийте молоко з яйцями та додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.

Змішуйте всі інгредієнти до утворення м'якого тіста.

Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин для підйому тіста.

Після підйому тіста викладіть його в форму для паски та випічки.

Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.

Паска з марципаном та шоколадом.

Інгредієнти:- 500 г муки- 10 г дріжджів- 100 г цукру- 150 г вершкового масла- 200 г марципану- 100 г шоколаду- 200 мл молока- 2 яйця- щіпка солі.

У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі.

Додайте вершкове масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.

Наріжте марципан на дрібні шматочки і наріжте шоколад на дрібні крихти.

Додайте нарізаний марципан та шоколад до суміші муки.

У іншій посудині збийте молоко з яйцями, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.

Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста.

Додайте більше муки або молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.

Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.

Після підйому тіста викладіть його в форму для паски.

Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.

Після випічки паску залиште охолонути.

Можете прикрасити паску шоколадною глазур'ю або посипати обсипкою з марципану.

Паска з творогом та вишнями.

Інгредієнти:- 500 г муки- 10 г дріжджів- 100 г цукру- 150 г вершкового масла- 200 г творогу- 200 г вишень (свіжі або варені)- 200 мл молока- 2 яйця- щіпка солі.

У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі.

Додайте вершкове масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.

Додайте творог до суміші муки і перемішайте.

Потім додайте вишні (якщо вони свіжі, відібрані від кісточок і нарізані на половинки; якщо вони варені, дрібно наріжте) і також перемішайте.

В іншій посудині збийте молоко з яйцями, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.

Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста.

Додайте більше муки або молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.

Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.

Після підйому тіста викладіть його в форму для паски.

Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.

Після випічки залиште паску охолонути перед подачею.

За бажанням можна обсипати паску цукровою пудрою або прикрасити вишнями.

Веганська паска з кокосовим молоком та фруктами.

Інгредієнти:- 500 г муки- 10 г дріжджів- 100 г цукру- 150 г рослинного масла- 200 мл кокосового молока- 200 г сушених фруктів (ананас, манго, папая)- 100 г мигдалю- щіпка солі.

У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі.

Додайте рослинне масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.

Додайте кокосове молоко до суміші муки і перемішайте.

Додайте сушені фрукти та мигдаль до тіста і також перемішайте.

Збийте молоко з фруктами, якщо фрукти досить великі, на дрібні кусочки, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.

Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста.

Додайте більше муки або кокосового молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.

Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.

Після підйому тіста викладіть його в форму для паски.

Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.

Після випічки залиште паску охолонути перед подачею.

За бажанням можна прикрасити паску глазур'ю або посипати її кокосовою стружкою.

Источник материала
Поделиться сюжетом