У неділю – 5 квітня – буде Великдень.
Ми зібрали 5 рецептів пасок для тих, хто захоче їх приготувати власноруч.
Паска з сухофруктами та горіхами.
Інгредієнти:- 500 г муки- 10 г дріжджів- 100 г цукру- 150 г вершкового масла- 200 г сухофруктів (виноград, курага, абрикоси)- 100 г горіхів (горіхи, мигдаль, волоські горіхи)- 200 мл молока- 2 яйця- щіпка солі.
Почніть зі змішування муки з дріжджами та цукром у великій мисці.
Додайте вершкове масло та ретельно розмішайте, доки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
Додайте сухофрукти та горіхи і знову ретельно перемішайте.
У іншій посудині збийте молоко з яйцями та додайте цю суміш до миски зі сухими інгредієнтами.
Змішуйте всі інгредієнти до утворення м'якого тіста.
Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин для підйому тіста.
Після підйому тіста викладіть його в форму для паски та випічки.
Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
Паска з маком та лимоном.
Інгредієнти:- 500 г муки- 10 г дріжджів- 100 г цукру- 150 г вершкового масла- 100 г маку- Цедра 1 лимона- 200 мл молока- 2 яйця- щіпка солі.
Почніть зі змішування муки з дріжджами та цукром у великій мисці.
Додайте вершкове масло та ретельно розімишайте, доки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
Додайте мак та цедру лимона і ретельно перемішайте.
У іншій посудині збийте молоко з яйцями та додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
Змішуйте всі інгредієнти до утворення м'якого тіста.
Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин для підйому тіста.
Після підйому тіста викладіть його в форму для паски та випічки.
Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
Паска з марципаном та шоколадом.
Інгредієнти:- 500 г муки- 10 г дріжджів- 100 г цукру- 150 г вершкового масла- 200 г марципану- 100 г шоколаду- 200 мл молока- 2 яйця- щіпка солі.
У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі.
Додайте вершкове масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
Наріжте марципан на дрібні шматочки і наріжте шоколад на дрібні крихти.
Додайте нарізаний марципан та шоколад до суміші муки.
У іншій посудині збийте молоко з яйцями, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста.
Додайте більше муки або молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.
Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.
Після підйому тіста викладіть його в форму для паски.
Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
Після випічки паску залиште охолонути.
Можете прикрасити паску шоколадною глазур'ю або посипати обсипкою з марципану.
Паска з творогом та вишнями.
Інгредієнти:- 500 г муки- 10 г дріжджів- 100 г цукру- 150 г вершкового масла- 200 г творогу- 200 г вишень (свіжі або варені)- 200 мл молока- 2 яйця- щіпка солі.
У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі.
Додайте вершкове масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
Додайте творог до суміші муки і перемішайте.
Потім додайте вишні (якщо вони свіжі, відібрані від кісточок і нарізані на половинки; якщо вони варені, дрібно наріжте) і також перемішайте.
В іншій посудині збийте молоко з яйцями, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста.
Додайте більше муки або молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.
Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.
Після підйому тіста викладіть його в форму для паски.
Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
Після випічки залиште паску охолонути перед подачею.
За бажанням можна обсипати паску цукровою пудрою або прикрасити вишнями.
Веганська паска з кокосовим молоком та фруктами.
Інгредієнти:- 500 г муки- 10 г дріжджів- 100 г цукру- 150 г рослинного масла- 200 мл кокосового молока- 200 г сушених фруктів (ананас, манго, папая)- 100 г мигдалю- щіпка солі.
У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі.
Додайте рослинне масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
Додайте кокосове молоко до суміші муки і перемішайте.
Додайте сушені фрукти та мигдаль до тіста і також перемішайте.
Збийте молоко з фруктами, якщо фрукти досить великі, на дрібні кусочки, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста.
Додайте більше муки або кокосового молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.
Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.
Після підйому тіста викладіть його в форму для паски.
Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
Після випічки залиште паску охолонути перед подачею.
За бажанням можна прикрасити паску глазур'ю або посипати її кокосовою стружкою.