"Леви" повертаються в еліту: Карпати достроково вийшли в УПЛ
"Леви" повертаються в еліту: Карпати достроково вийшли в УПЛ

"Леви" повертаються в еліту: Карпати достроково вийшли в УПЛ

За чотири тури до завершення чемпіонату Першої ліги визначився клуб, який вийшов в УПЛ. У шостому турі Чемпіонської групи Карпати обіграли Полтаву та гарантували собі місце в елітному дивізіоні, пише 24 Канал.

Карпати здобули пряму путівку в УПЛ

Перемогу "левам" приніс єдиний гол у матчі, який забив форвар Ігор Невес. У паралельному матчі претендент на підвищення в класі Лівий берег поступився Кудрівка-Нива (1:2).

Таким чином, Карпати вже не опустяться нижче другого місця, яке також гарантує підвищення в класі. До завершення чемпіонату залишилося зіграти ще чотири поєдинки.

Головний тренер Карпат Мирон Маркевич прокоментував повернення до УПЛ. Досвідчений фахівець зазначив, що головне завдання ще не виконано.

Зрештою, головне, що взяли гору й достроково підвищилися в класі. Та почивати на лаврах ніколи, адже завдання – стати найсильнішою командою Першої ліги – ніхто з порядку денного не знімав,
– відмітив Маркевич у коментарі Sport.ua.

Карпати забезпечили пряму путівку в УПЛ / фото ФК Карпат

Повернення довжиною у чотири роки

  • Нагадаємо, що за підсумком сезону 2019/20 львівські Карпати залишили УПЛ. Попередні власники довели клуб до банкрутства та зникнення команди.
  • У жовтні 2020 року було оголошено про відродження клубу. Нові Карпати грали в аматорській лізі, Другій лізі, а з сезону 2022/23 у Першій.
  • Однак з першої спроби "леви" не зуміли здобути путівку в УПЛ.
  • На початку сезону 2023/24 команду очолив легенда "Карпат" Мирон Маркевич, який виконав завдання підвищення в класі.
Теги по теме
футбол УПЛ
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны