13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не витрачайте гроші на магазинну: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт домашньої шинки
Не витрачайте гроші на магазинну: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт домашньої шинки

Не витрачайте гроші на магазинну: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт домашньої шинки

У себе в Instagram переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна розповіла, як приготувати смачнющу домашню шинку зі свинини на Великдень.

Для приготування шинки на 1,5 кг свинини (можна брати корейку, шию чи лопатку) переможниця "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:

  • сіль кам’яна - 15 г
  • сіль нітритна - 15 г
  • часник сушений - 2 г
  • перець духмяний - 5 горошин
  • перець чорний горошком - 2 г
  • лавровий лист - 2 шт.
  • коріандр - 2 г
  • мускатний горіх - 2 г
  • орегано - 3 г

Мʼясо промокуємо паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу. Беремо сіль у розрахунку 20 г солі на 1 кг мʼяса.

"Саме нітрітна сіль дає той самий аромат, смак та приємний рожевий колір шинці, без неї теж можна зробити, але колір буде сірим і не таким апетитним", – пояснює "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна.

Сіль, духмяний і чорний перець та лавровий лист перетираємо в ступці. Змішуємо цю суміш із орегано, меленим коріандром, мускатним горіхом і сушеним часником. Натираємо мʼясо сумішшю спецій з усіх боків, загортаємо щільно в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 5 діб! (температура від 0 до +5 градусів).

Після цього переможниця "Мастер Шеф" викладає мʼясо в форму для запікання, ставить її в холодну духовку та вмикає розігріватися до 70 градусів. Через годину ставимо температуру 80 градусів і запікаємо шинку ще 3,5-4 години (залежно від розміру шматка). Для підтримки вологості на низ духовки можна поставити ємність із гарячою водою.

"Після підняття температури до 80 градусів не відкривайте дверцята духовки десь 2 години, щоб не змінювалась температура", – наголосила "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна.

Форму з готовим мʼясом накриваємо харчовою плівкою й так лишаємо охолоджуватися до кімнатної температури, потім на кілька годин ставимо в холодильник – і шинка готова.

Останні новини України:

Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.

Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.

Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом