Щільність військ дуже серйозна: що може зупинити ворога біля Часового Яру
Щільність військ дуже серйозна: що може зупинити ворога біля Часового Яру

Щільність військ дуже серйозна: що може зупинити ворога біля Часового Яру

Про це 24 Каналу розповів полковник ЗСУ в запасі, льотчик-інструктор та військовий експерт Роман Світан, зауваживши, що зараз окупанти намагаються робити флангові удари з-під Очеретиного. Так вони пробують розширити плацдарм.

Яка ситуація біля Очеретиного

Як наголосив Світан, на цьому напрямку не завадили б касетні боєприпаси. За деякими даними, там зосереджено близько 20 тисяч окупантів.

Щільність військ там дуже серйозна. Не завадили б касетні боєприпаси. Зараз вони будуть пробувати витиснути наші війська з цієї "кишені" і вирівняти фронт – від Очеретиного до ледь західніше від Пісок. Реальне завдання – витиснути наші війська до Карлівського водосховища,
– сказав Світан.

Ситуація там дійсно складна, як і біля Часового Яру. На цій ділянці окупанти намагаються обійти населений пункт з флангів. Там також надзвичайно потрібні касетні боєприпаси, аби знищувати росіян.

Ситуація на фронті: коротко

  • З початку повномасштабної війни Росія втратилапонад 466 тисяч особового складу. Також наші захисники знищили 7279 ворожих танків, 13991 бойових броньованих машин, 11948 артилерійських систем, 1050 РСЗВ, 776 засобів ППО тощо.
  • Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів, що відбувається на фронті. Він зауважив, що зараз ситуація загострилася.
  • Аналітики ISW припускають, що Україна стабілізує лінію фронту найближчими місяцями. А наприкінці 2024 року чи на початку 2025 року зможездійснити обмежені контрнаступальні операції. Прибуття американської допомоги дозволить розв'язати поточні проблеми. Буде більше боєприпасів та загалом засобів ураження.
Теги по теме
Новости политики
Источник материала
Поделиться сюжетом