Коли військові мають пройти ВЛК: у Міноборони назвали три умови
Коли військові мають пройти ВЛК: у Міноборони назвали три умови

Коли військові мають пройти ВЛК: у Міноборони назвали три умови

Функції військово-лікарської комісії зосереджені не лише на відборі за станом здоров'я військових. Є ще три умови, коли військові мають проходити ВЛК, і вони пов'язані безпосередньо з наслідками, отриманими внаслідок бойових дій.

Зв'язок між травмою та службою

Перша умова проходження медичного огляду у військово-лікарській комісії (ВЛК) полягає у встановленні причинно-наслідкового зв'язку між травмою, пораненням або захворюванням та проходженням служби в ЗСУ. Військовослужбовцю необхідно отримати діагноз щодо конкретної проблеми: захворювання, травма, контузія, каліцтво або поранення. Рішення ВЛК знадобиться для отримання фінансових компенсацій.

Придатність до служби після травми

Ще одна умова проходження військово-лікарської комісії – визначення ступеня придатності до військової служби після перенесеного захворювання або травми. Якщо захворювання або травма не призвели до порушення функцій організму, то немає потреби у проходженні медичного огляду.

Необхідність подальшого лікування

Також може бути призначено ВЛК для визначення необхідності продовження лікування чи для призначення лікувальної відпустки. Крім того, на проходження військово-лікарської комісії можуть направити при переведенні в інший медичний заклад.

Останні новини мобілізації в Україні

  • В Україні триває загальна мобілізація, тому військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років підлягають призову. Серед показань, коли військовозобов'язаний є непридатним до служби, є і хвороби хребта. З якими видами хвороб хребта не мобілізують – розповідав раніше 24 Канал.
  • Вже 4 травня в Україні скасують статус "обмежено придатний" для військовозобов'язаних. А ті чоловіки, які отримали його раніше, матимуть 9 місяців, аби повторно пройти ВЛК і потрапити у категорію "придатних" або "непридатних" до військової служби. Тих, хто своєю чергою отримає статус "придатних", поділять на 4 категорії.
  • Також 24 Канал розповідав, які обмеження чекають на тих, хто не пройде повторну ВЛК. Це стосується тих, хто мав статус "обмежено придатний".
  • В Україні 18 травня набуває чинності новий закон про мобілізацію. Він передбачає, що в ухилянтів можуть забрати права, за кордоном їм не надаватимуть консульські послуги, та багато інших змін. У Міноборони України пояснили, кого можуть зняти або виключити з військового обліку. Також розповіли, хто матиме відстрочку від мобілізації.
Теги по теме
Новости Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом