Ярослав Юрчишин: Блокування українських чатботів не пов’язане з критикою Telegram українською владою
Ярослав Юрчишин: Блокування українських чатботів не пов’язане з критикою Telegram українською владою

Ярослав Юрчишин: Блокування українських чатботів не пов’язане з критикою Telegram українською владою

Голова парламентського комітету вважає, що блокування могло бути результатом тиску на месенджер з боку ФСБ, з розрахунком, що українці сприймуть це не як атаку російських спецслужб, а за принципом «не варто було критикувати».

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що блокування чатботів українських урядових організацій та спецслужб у телеграмі не пов’язане з критикою месенджера з боку української влади. Про це він написав у фейсбуці. 

За словами Юрчишина, після блокування низка реальних акаунтів і ботів почали «намагатися пояснити це критикою Telegram» з боку української влади через відсутність співпраці з мережею в боротьбі з російською пропагандою. 

«Дивний приклад стокгольмського синдрому. Щось на зразок пояснення введення російських військ потребою захисту російськомовних», — вважає народний депутат.

Він зауважив, що українська влада, зокрема залучивши платформу Apple, змогла заблокувати російську пропаганду в месенджері для українців. 

«Звісно, це не сподобалося ФСБ і вони нагнули [засновника Telegram Павла] Дурова заблокувати те, що пов'язане з Україною. Перш за все з військовими діями. Логічно очікуючи, що частина суспільства сприйме це не як атаку з боку російських спецслужб, а за принципом "не варто було критикувати". Дуже легко прораховується», — заявив парламентар.

Зранку офіційні чатботи в телеграмі Головного управління розвідки, Служби безпеки України, а також бот «єВорог» відновили свою роботу.

Фото: фейсбук-сторінка Ярослава Юрчишина

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
ФСБ
Источник материала
Поделиться сюжетом