Ця одна річ може додавати років вашому обличчю: намагайтеся її уникати
Ця одна річ може додавати років вашому обличчю: намагайтеся її уникати

Ця одна річ може додавати років вашому обличчю: намагайтеся її уникати

Дуже часто люди намагаються приховати ознаки старіння – наприклад, фарбувати волосся, коли воно починає сивіти, а також використовувати креми проти зморшок. Але насамперед потрібно звернути увагу на інші фактори, які можуть пришвидшувати старіння.

Як заповільнити старіння

Косметичний хірург Деніел Барретт вважає, що можна легко виділити один фактор, який найсильніше впливає на старіння – і це стрес. Він, виявляється, може впливати на кишківник, здоров'я шкіри, обмін речовин, мозок та навіть імунітет.

І якщо ваш стрес триває тижнями, місяцями чи навіть роками, це може мати дуже серйозний вплив на організм – і ваша шкіра постраждає однією з перших. Це пов'язано із тим, що шкірі не буде вистачати необхідних поживних речовин, і через це буде затримуватися ріст нових клітин.

Втім, про боротьбу зі стресом легше говорити, ніж справді це зробити. Та найбільш "некорисна річ", яку ви можете зробити – це звернутися до якихось шкідливих звичок, щоб впоратися із стресом – наприклад, курити чи вживати алкоголь.


Стрес шкідливий для шкіри / Фото Pexels

Замість цього ви можете спробувати визначити причину стресу та спробувати її усунути – і це буде найкращим варіантом. Існує і кілька інших здорових способів впоратися із стресом.

Ось деякі з них:

  • будьте більш активними;
  • спробуйте взяти під контроль ситуацію;
  • спілкуйтеся з людьми;
  • візьміть час для себе;
  • допомагайте іншим людям;
  • киньте собі виклик;
  • будьте більш позитивними;
  • прийміть обставини, які не можете змінити.

Окрім того, щоб керувати стресом, ви можете також скористатися і кількома іншими способами сповільнити процес старіння. Намагайтеся слідкувати за своїм сном, більше займайтеся спортом, відмовтеся від куріння. Використання сонцезахисного крему – це також річ, яка допоможе вам зберегти шкіру у кращому стані.

Також ви можете зменшити кількість цукру, що споживаєте – це буде корисно для всіх систем в організмі.

Источник материала
Поделиться сюжетом