Перевірений рецепт: ці крученики замінять на святковому столі всі м’ясні страви
Перевірений рецепт: ці крученики замінять на святковому столі всі м’ясні страви

Перевірений рецепт: ці крученики замінять на святковому столі всі м’ясні страви

Чудова м’ясна страва до свята

До Великодня хочеться приготувати багато страв. Це не тільки пишні паски – почесне місце на святковому столі займає також різне м’ясо.

Щоб не подавати до столу тільки покупну ковбасу або традиційну буженину, пропонуємо приготувати незвичайні крученики з начинкою. Їхній рецепт ми знайшли у книзі "Українські народні страви". Пропонуємо подавати їх одразу з блокнотом та ручкою – кожен гість обов’язково запитає, як ви їх готували.

Як приготувати крученики до великоднього столу

Інгредієнти:

  • м’ясо (свинина чи яловичина) — 1 кг;
  • свинячий жир — 100 г;
  • цибуля — 100 г;
  • грибний відвар — 200 г;
  • сметана — 200 г;
  • сіль, перець, лавровий лист — за смаком.
  • Для начинки:
  • рис — 100 г;
  • цибуля — 50 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • перець, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Рис відварюємо до готовності.
  2. Варимо яйця, даємо їм охолонути, чистимо і нарізаємо.
  3. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на сковороді з олією.
  4. Підготовлені інгредієнти змішуємо, солимо та перчимо. Все ретельно перемішуємо. Начинка готова.
  5. Нарізаємо м’ясо шматочками. Все солимо, перчимо і відбиваємо кожен шматочок.
  6. На кожен шматок викладаємо трохи начинки, згортаємо рулетиком, перев’язуємо ниткою та обв’язуємо на сковороді зі свинячим жиром.
  7. Підготовлені рулетики відправляємо у каструлю. Додаємо лавровий лист, обсмажену цибулю, грибний відвар, сметану і тушкуємо до готовності.
Телеграф

Подаємо крученики з улюбленим гарніром. Вони розлетяться на раз-два.

Теги по теме
Пасха
Источник материала
Поделиться сюжетом