Чудова м’ясна страва до свята
До Великодня хочеться приготувати багато страв. Це не тільки пишні паски – почесне місце на святковому столі займає також різне м’ясо.
Щоб не подавати до столу тільки покупну ковбасу або традиційну буженину, пропонуємо приготувати незвичайні крученики з начинкою. Їхній рецепт ми знайшли у книзі "Українські народні страви". Пропонуємо подавати їх одразу з блокнотом та ручкою – кожен гість обов’язково запитає, як ви їх готували.
Як приготувати крученики до великоднього столу
Інгредієнти:
- м’ясо (свинина чи яловичина) — 1 кг;
- свинячий жир — 100 г;
- цибуля — 100 г;
- грибний відвар — 200 г;
- сметана — 200 г;
- сіль, перець, лавровий лист — за смаком.
- Для начинки:
- рис — 100 г;
- цибуля — 50 г;
- вершкове масло — 50 г;
- яйця — 3 шт.;
- перець, сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
- Рис відварюємо до готовності.
- Варимо яйця, даємо їм охолонути, чистимо і нарізаємо.
- Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на сковороді з олією.
- Підготовлені інгредієнти змішуємо, солимо та перчимо. Все ретельно перемішуємо. Начинка готова.
- Нарізаємо м’ясо шматочками. Все солимо, перчимо і відбиваємо кожен шматочок.
- На кожен шматок викладаємо трохи начинки, згортаємо рулетиком, перев’язуємо ниткою та обв’язуємо на сковороді зі свинячим жиром.
- Підготовлені рулетики відправляємо у каструлю. Додаємо лавровий лист, обсмажену цибулю, грибний відвар, сметану і тушкуємо до готовності.
Подаємо крученики з улюбленим гарніром. Вони розлетяться на раз-два.