Росіяни вчаться воювати у нас – "Кондор" про ситуацію на Авдіївському напрямку
Росіяни вчаться воювати у нас – "Кондор" про ситуацію на Авдіївському напрямку

Росіяни вчаться воювати у нас – "Кондор" про ситуацію на Авдіївському напрямку

У новому відео проєкту "Український Свідок" – Максим "Кондор", командир 1-го стрілецького батальйону 59 ОМПБр імені Якова Гандзюка. Зараз він зі своїм підрозділом працює на авдіївському напрямку. Чоловік розповів про ситуацію під Авдіївкою, молодих та літніх людей у війську та про те, як росіяни вчаться у нас воювати.

Цивільні мають готуватись до війни

Після взяття Авдіївки росіяни почали частіше використовувати авіацію та КАБи, сконцентрували більше артилерії. Для штурму посадок необхідна менша кількість людей, ніж для міських боїв. Отже, у росіян з’являються резерви і лізуть вони постійно,
– розповів Максим.

"Кондор" вважає, що цивільне населення зараз має готуватись до війни.

"Коли людина потрапить до армії, то вона вже буде готова і знатиме, що робити. Чоловіки чомусь не готуються, вони ховаються від ТЦК. Хто готується – так це жінки та дівчата. Деякі з них йдуть туди, куди чоловік не піде. Наприклад, нещодавно у нашому підрозділі з’явилась жінка-штурмовичка", – зауважив боєць.

Але, на думку Максима, ухилянти – не єдина проблема з мобілізацією, яку ми маємо на сьогодні.

По-перше, треба зменшувати призовний вік. Зараз призовний вік – це 27 років (на момент публікації матеріалу він складає вже 25 років, – 24 Канал). Я прийшов до армії у 23 роки, а зараз мені 30. Я не бачу нічого страшного у тому, щоб хлопці 24 років йшли воювати,
– додав "Кондор".

Росія продовжує наступ на північний схід від Авдіївки

  • Російські війська намагаються стабілізувати виступ лінії фронту на Донеччині на північний захід від Авдіївки. Тепер окупанти вирішують, в якому напрямку рухатись далі. Російське командування може прийняти рішення наступати на захід до міста Покровськ. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.
  • Раніше Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вже називав Покровськ оперативною цiллю окупантів після Авдіївки. Також окупанти можуть продовжити просування на північ для додаткових штурмів Часового Яру.
  • Однак аналітики пропонують й альтернативні сценарії розвитку подій. Росіяни вже тривалий час намагаються окупувати чотири великих міста на Донеччині – Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку.
Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом