Чим можна зіпсувати смак зеленого борщу: не готуйте так популярну страву
Чим можна зіпсувати смак зеленого борщу: не готуйте так популярну страву

Чим можна зіпсувати смак зеленого борщу: не готуйте так популярну страву

Зелений борщ – це справжній хіт весни. В цей час на грядках сходить молодий щавель, він дуже соковитий та має приємну кислинку, тому чудово підходить для страви. Але всього декілька помилок можуть зіпсувати борщ.

Редакція FoodOboz розповість про помилки, які часто допускають під час приготування зеленого борщу. Страва вийде несмачною.

Не кип'ятіть занадто бульйон

Щоб борщ вийшов наваристим і нежирним – обов'язково варіть бульйон на повільному вогні. Не варто поспішати – процес може зайняти у вас до 1,5 години. Перед приготуванням м'ясо обов'язково потрібно промити. 

Додавайте спеції лише вкінці

Якщо ви додасте спеції на початку приготування – бульйон не буде наваристим.

Не кладіть щавель, якщо інші інгредієнти ще не зварились

Щавель – це продукт, який має багато кислоти. Якщо додати спочатку цю зелень, то всі наступні компоненти залишаться сирими і точно не зваряться, тому що кислота буде цьому перешкоджати. Бульйон без щавлю має варитись мінімум 20-30 хвилин.

Не переварюйте щавель

Коли ви додали зелень у борщ – йому варто прокипіти всього 3 хвилини. Він віддасть достатньо кислоти і буде мати приємний колір. Якщо варити довше – це лише зіпсує смак страви.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пісний борщ з консервованою квасолею
  • Борщ із квасолею
  • Борщ холодний
  •  
Источник материала
Поделиться сюжетом