Для України перемога – це зберегти свою державність, – командир роти ЗСУ Глущенко
Для України перемога – це зберегти свою державність, – командир роти ЗСУ Глущенко

Для України перемога – це зберегти свою державність, – командир роти ЗСУ Глущенко

В ефірі програми Юрія Романенка командир роти ЗСУ Дмитро Глущенко поділився своїми думками про поточну ситуацію в контексті війни в Україні та про те, що означає перемога для країни сьогодні.

За словами Глущенка, у лавах ЗСУ наростає втома і роздратування не лише від самої війни, а й від негативних процесів, що відбуваються в тилу.

"Коли на початку була підтримка, нам дякували, зараз ти приїжджаєш - люди відвертаються, не хочуть розуміти, що в країні йде війна, вони не хочуть про це думати", - зазначив він.

Командир підкреслив, що для перемоги необхідна згуртованість усієї нації в єдиному пориві, моральній, психологічній, фінансовій та матеріальній підтримці армії. "Армії не виграють війни, війни виграють нації", - нагадав Глущенко відомий вираз.

При цьому він зізнався, що на сьогоднішній день для нього особисто перемога – це просто зберегти Україну як державу, зберегти її державність. Це, на думку командира, вже буде досягненням у нинішніх умовах.

Глущенко також висловив сподівання, що у майбутньому нова еліта України формуватиметься з ветеранів, з тих, хто воював та проливав кров за країну. "У цих людей дійсно зроблено щеплення від усього ідіотизму, який ми зараз спостерігаємо в тилу", - наголосив він.

При цьому командир зазначив, що ситуація в тилу, коли багатьом "все пофіг", дуже деморалізує бійців на фронті, хоч і не всім у тилу байдуже - є волонтери і ті, хто продовжує надихати та підтримувати армію.

Він також висловився про ключ до успіху на фронті.

Дивіться також повне відео розмови.

Источник материала
Поделиться сюжетом