Гімнаст Ілля Ковтун та шпажистка Анна Максименко - найкращі спортсмени квітня
Гімнаст Ілля Ковтун та шпажистка Анна Максименко - найкращі спортсмени квітня

Гімнаст Ілля Ковтун та шпажистка Анна Максименко - найкращі спортсмени квітня

Відбулося чергове засідання експертної комісії НОК України з визначення найкращих спортсменів та тренерів місяця.

Як повідомляє НОК, традиційно під час визначення переможців конкурсу «Найкращий спортсмен місяця» враховувалися результи виступів українських атлетів на провідних міжнародних змаганнях в олімпійських видах програми, передає Укрінформ.

Відтак, «Найкращим спортсменом квітня 2024 року» визнано Іллю Ковтуна - триразового чемпіона Європи з гімнастики спортивної у вправах на поперечині, паралельних брусах та команді (м. Рімін, Італія).

«Найкращим тренером квітня 2024 року» стала Ірина Горбачева (Надюк) - особиста наставниця Іллі Ковтуна.

За підготовку найкращого спортсмена квітня 2024 року нагороду отримають також Українська федерація гімнастики та Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Україна».

Серед юних атлетів беззаперечну перевагу було віддано Анні Максименко, яка в квітні поточного року стала чемпіонкою світу з фехтування серед кадетів в особистих змаганнях жіночої шпаги (м. Ер-Ріяд, Саудівська Аравія). Тож їй присвоєно звання «Найкраща юна спортсменка квітня 2024 року». Її особистого наставника Андрія Орліковського відзначили як «Найкращого тренера юної спортсменки квітня 2024 року».

Лауреати спортивного місяця будуть нагороджені грошовими преміями, ексклюзивними статуетками та пам’ятними плакетками.

Фото: noc-ukr.org.

Теги по теме
Украина Спорт
Источник материала
Поделиться сюжетом