15-ий Одеський МКФ оголосив склад журі Міжнародної європейської конкурсної програми
15-ий Одеський МКФ оголосив склад журі Міжнародної європейської конкурсної програми

15-ий Одеський МКФ оголосив склад журі Міжнародної європейської конкурсної програми

Цьогоріч Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться в Києві з 12 по 20 липня.

Організатори 15-ого Одеського міжнародного кінофестивалю оголосили імена членів журі, яке оцінюватиме фільми цьогорічної Міжнародної європейської конкурсної програми.

До складу журі увійшли Мачек Хамела (Польща), Анна Роса де Сауса (Португалія), Ірина Островська (Україна).

Мачек Хамела

Польський режисер та продюсер кіно та радіо. Його дебютний повнометражний документальний фільм «Звідки куди» потрапив до короткого списку світової кінопремії «Оскар» у категорії «Повнометражний документальний фільм». Світова прем’єра картини відбулась на Каннському кінофестивалі, стрічка також отримала головні призи на Sheffield DocFest, Zurich Film Festival, Hamburg FilmFest і приз як «Найкращий документальний фільм» 14-го ОМКФ.

Хамела також є співавтором короткометражного документального фільму «Будь здоровий», який отримав нагороду Doc Alliance в рамках програми Cannes Docs. Він продюсував такі стрічки, як «Переконання», «Збирачі морської трави» та «Паркет». У 2018 році Хамелу відзначили Срібним Мельхіором за серію документальних подкастів «План Б».

Анна Роса де Сауса

Португальська акторка та режисерка. Навчалась у Лондонській кіношколі, де створила свої перші короткометражні ігрові стрічки та документальні фільми. Її дебютний ігровий повнометражний фільм «Послухай» брав участь у кількох міжнародних кінофестивалях, зокрема у Бусані, Raindance, на кінофестивалі Санта-Барбари, та здобув приз Lion of the Future і спеціальну відзнаку журі програми «Горизонти» 77-го Венеційського міжнародного кінофестивалю.

Ірина Островська

Українська акторка, членкиня Української кіноакадемії, номінантка на премію “Золота Дзиґа» за дебютну роль у фільмі Антоніо Лукіча «Мої думки тихі». Островська також співпрацювала з режисеркою Крістіною Тинькевич у фільмі «Як там Катя?», хорватським режисером Далібором Матанічем в «Зломовчанні», Віктором Придуваловим та Сергієм Жаданом у кліпі «Ріка» та ін. Зіграла головну роль в повнометражному фільмі Тараса Дроня «Дім за склом», світова прем‘єра якого відбулась на Варшавському міжнародному кінофестивалі.

Читайте також:

З 16 квітня до 10 травня — прийом заявок на участь у програмі Work in Progress Film Industry Office 15-го ОМКФ

Фото: сайт ОМКФ

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом